Venloseweg Maas­bree ‘duurste straat’ Peel en Maas

11-4-2018 door: Redactie
De gemeente Peel en Maas heeft er in 2017 een miljoenenwoning bij gekregen. Dat is gebleken uit onderzoek van Calcasa, een databedrijf voor de vastgoedmarkt dat de huizenprijzen in heel Nederland onderzoekt. Ook berekende het bedrijf dat de Venloseweg in Maasbree de duurste straat van de gemeente is en de Markt in Panningen de goedkoopste.

Het statistische analysebedrijf berekent elk kwartaal de prijzen van koopwoningen in alle provincies, gemeenten, wijken en buurten van Nederland. Hierbij wordt niet gekeken naar de grootte van de woning, maar enkel naar de prijs. Daarnaast is het bedrijf bij het selecteren van de duurste en goedkoopste straten uitgegaan van straten met minimaal vijftig koopwoningen.

Markt Panningen goedkoopste straat

De duurste straat van de gemeente Peel en Maas is volgens Calcasa de Venloseweg in Maasbree. Een woning is daar gemiddeld 370.000 euro waard. Koopwoningen aan de Venloseweg kosten gemiddeld ruim twee keer meer dan in de goedkoopste straat van de gemeente Peel en Maas. Wonen aan de Markt in Panningen, in het winkelcentrum, kost gemiddeld namelijk slechts 180.000 euro. Daarnaast blijkt uit de cijfers dat Peel en Maas in 2017 een miljoenenwoning erbij heeft gekregen. In 2016 stonden er nog maar vijf woningen in de gemeente met een waarde van minimaal 1 miljoen euro, in 2017 zijn dat er dus zes geworden. Het dorp in de gemeente met de meeste miljoenenwoningen is Kessel. Daar staan drie woningen die meer dan 1 miljoen euro waard zijn. Het gaat hierbij om koopwoningen waarvan Calcasa de waarde heeft bepaald.

Het databedrijf onderzocht ook de woningen in de rest van Nederland. De duurste straat van Nederland ligt in 2017 opnieuw in Wassenaar. Aan de Groot Haesebroekseweg is een woning gemiddeld 2,5 miljoen euro waard. Dat is zo’n 31 keer meer dan in de goedkoopste straat van Nederland, de Tholensstraat in Terneuzen, waar een woning gemiddeld slechts 80.000 euro kost.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie