Scholen Peel en Maas halen ruim 7.000 apparaten op

21-6-2018 door: Redactie
Basisscholen de school uit Maasbree, De Groenling en Nieuweschool uit Panningen hebben samen ruim 7.000 apparaten opgehaald in het kader van de E-waste Race. Tijdens deze wedstrijd streden scholen uit heel Nederland tegen elkaar om zo veel mogelijk elektronisch afval op te halen.

De E-Waste Race ging op 14 mei van start voor de gemeenten Veldhoven, Venray, Peel en Maas en Horst aan de Maas. Tijdens de race meldden buurtbewoners hun elektronisch afval aan via de website van de race, waarna scholieren een afspraak maakten om het thuis op te halen. De school scoorde hier ­vervolgens punten mee. De school met het meeste aantal punten won een schoolreis. De tien scholen uit de vier gemeenten haalden samen 18.648 apparaten op. Van de regio won uiteindelijk basisschool St. Jan Baptist uit Veldhoven, die in totaal 3.777 apparaten ophaalde en een score van 3.869 haalde.

Basisschool Nieuweschool uit Panningen eindigde op de tweede plaats met 4.390 ingezamelde apparaten en 2.021 punten. De school uit Maasbree eindigde als derde met 1.349 stukken elektrisch afval, gevolgd door De Groenling op de zevende plaats met 1.588 apparaten.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie