Examens bij Heldense Reddingsbrigade

8-2-2018 door: Redactie
Bij de Heldense Reddingsbrigade vonden zaterdag 3 februari de examens plaats. Er werd afgezwommen voor de Junior Redder, Zwemmend Redder en Life Saver-diploma’s. De examencommissie was zeer tevreden en iedereen is geslaagd.
maskTop
Examens bij Heldense Reddingsbrigade
maskBottom

De junior redder diploma’s zijn de eerste diploma’s die de kinderen kunnen halen bij de reddingsbrigade. Bij deze diploma’s ligt vooral nog de nadruk op de zwemtechnieken en jezelf goed kunnen redden in het water, ook leren de kinderen al hoe ze iemand in nood dicht bij de kant kunnen helpen met bijvoorbeeld een stok of touw.

Voor junior redder 1 zijn Imke Janssen, Jeroen Smits, Justin Thijssen, Lucca Linssen en Vince Verschuren geslaagd. Voor junior redder 2 zijn Samira Geris, Cindy Janssen en Sasha De Kroon geslaagd. Junior redder 3: Timo Janssen, Arlene Smeets, Hayat Essebaai en Kes Heijmans. Voor junior redder 4 slaagden Niels van den Berg, Fleur Engels, Marijn Engels en Lotte Wilms.

Bij de zwemmend redder diploma’s worden heel veel droge en natte reddingen geoefend, waarbij de redders zelfstandig iemand in het water gaan redden en deze met de juiste technieken en reddingsmiddelen terug brengen naar de kant. Zwemmend redder 1 zijn Fenna Geris, Dave Janssen, Sabien Theelen Joost Verlinden, Lynn Verlinden en Sem Wilms geworden. Op niveau Zwemmend redder 2 slaagden Joep Doensen, Ceyda Guclu, Noud Salden, Siem Janssen en Karlijn Krebbekx. Het wemmend redder 3-diploma mocht Krista Gielen in ontvangst nemen.

Voor de Life Saver-diploma’s moeten de kandidaten zelf een theorie examen maken waarbij alles geleerd moet worden over reddingen in binnen en buiten water. In de praktijk leren ze grotere en moeilijkere reddingen uit te voeren bij een ongeval, zoals bijvoorbeeld iemand met rug of nekletsel, hierbij moeten ze met elkaar samenwerken en leren leiding te geven. Voor Lifesaver 1 slaagden Denise Fontaine en Luna Leenders. Voor Lifesaver 3 slaagde Lisanne Schroën.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie