Infantiele filmpjes en ‘Trumpiaans ­nepnieuws’

7-6-2018 door: Redactie
Met plaatsvervangende schaamte had VVD-raadslid Geert Segers naar eigen zeggen het “infantiele filmpje” van oppositiepartij PvdA/GroenLinks bekeken, waarin de linkse partij reageert op het coalitie-akkoord van CDA, VVD en Lokaal Peel&Maas. Dat zei hij tijdens de raadsvergadering op dinsdag 5 juni. Annigje Primowees van PvdA/GroenLinks beschuldigde Segers van het verspreiden van nepnieuws in de stijl van de Amerikaanse president Donald Trump.

In het filmpje, dat op zaterdag 2 juni op de Facebook-pagina van PvdA/GroenLinks verscheen, doen de drie raadsleden Annigje Primowees, Frits Berben en Raf Janssen en oud-raadslid Fred Peeters een rondedansje terwijl ze het Franse kinderliedje ‘Sur le Pont d’Avignon’ zingen. Daarmee willen ze aangeven dat het coalitieakkoord in hun ogen niet volledig is, omdat enkele onderwerpen ontbreken die PvdA/GroenLinks er graag in wil zien.

Verwijzen naar een geriater

Raadslid Segers vond het ‘een onprofessioneel en infantiel filmpje’ en zijn familie zou hem “naar de geriater verwijzen als ik aan een dergelijk filmpje mee zou doen”. Primowees reageerde daarop: “U zegt een beetje zurig dat het niet uw humor is en daar kan ik me nog wel in vinden, maar jullie zijn dan ook dol op de Toppers. Als u niet weet wie dat zijn, dan weet uw leider Mark Rutte dat wel heel goed.” Rob Willems van Lokaal Peel&Maas vond het filmpje wel leuk: “een mevrouw dansend in een gele regenjas, best origineel.”

De linkse oppositiepartij wil in het coalitieakkoord meer aandacht voor onder andere armoedebestrijding, sociale woningbouw en het gasloos maken van woningen. Ook het terugdringen van de milieu-uitstoot, het gesjoemel met mest en dieren en het misbruiken van landbouwgif wil de partij gaan aanpakken. Volgens VVD-raadslid Segers worden agrariërs door PvdA/GroenLinks neergezet als misdadigers. “Ik ken geen mestproblemen en zie geen gesjoemel met dieren”, zei hij. “En als ik al iets zie, kunnen we misschien landelijk zelfs naar oplossingen zoeken.”

Hoop op sportievere toekomst

Volgens Primowees verkondigt Segers ‘Trumpiaans nepnieuws’ en zijn er wel degelijk misstanden in de agrarische sector waaraan gewerkt moet worden. “Ik hoop dat u wat sportiever bent in de toekomst. We hebben lang en constructief samengewerkt en ik hoop dat dit straks ook kan.” VVD’er Teun Heldens voegde daaraan toe dat Primowees zelf niet erg constructief kan samenwerken. “Ze liep zelf twee weken geleden weg na de raadsvergadering.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie