Zomer

12-7-2018 door: gasthoofdredacteur Robert Janssen
Niet dat ik een wereldreiziger ben, eerder een Europareiziger, maar tijdens mijn vakanties heb ik in de loop der jaren al verschillende landen bezocht. Van een camping aan zee in België tot een appartement op Kreta. Soms primitief (met pop-up tentje Griekenland rondtrekken), soms overdreven luxueus (all inclusive in Turkije, waar lunch het diner is, maar dan zonder de friet).

Mijn vrouw en ik proberen tijdens de vakanties altijd een mooie mix te bereiken: één dag cultuur, één dag niks, één dag actief, één dag niks. Dat om-en-om deden we al zonder kinderen, maar dat deden en doen we ook met hen erbij. We willen ze laten zien dat vakantie meer is dan een wifi-verbinding in een ander land.

Op die manier hebben we al veel gedaan, gezien en genoten in verschillende landen. We hebben gewandeld, geraft, gekanood, gesnorkeld, gemountainbiked en zelfs geparaglided in de mooiste natuurgebieden. We hebben cultuur gesnoven in Athene, Milaan, Parijs, Amsterdam en Barcelona. En we hebben lekker achterover geleund en gerelaxt bij zwembaden, meren, riviertjes en zeeën.

Maar hoe leuk ook de vakantie, hoe prachtig de landen ook zijn waar we zitten, na een paar weken heb ik het wel gezien. Dan wil ik terug naar huis, terug naar ons vertrouwde stekkie. En als dat moment dan daar is, het moment dat we terugkomen in ons heerlijk opgeruimde en fris ruikende (dank u wel mam), vertrouwde stulpje, dan voelt dat minstens zo lekker als op het moment van het vertrek

Robert

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie