Geplukt - Bart Nelissen

4-1-2018 door: Redactie
Iedereen kent hem van zijn werk als hoofdredacteur bij de lokale Omroep P&M, zijn lust en zijn leven. Vroeger al maakte hij zelf filmpjes en speelde hij journaalpresentator door de ondertiteling hardop mee te lezen. Hij is van oorsprong basisschoolleraar en houdt wel van een goeie Nederlandse serie of film. Deze week wordt Bart Nelissen (26) uit Panningen geplukt.
maskTop
Geplukt - Bart Nelissen
maskBottom

Samen met zijn ouders en zijn jongere broer Steef (24) woont Bart in Panningen, het dorp waar hij ook geboren is. “Mam is een Beringse en pap een echte ‘Kepèlse’”, vertelt Bart. “Vroeger was ik altijd wat verlegen. Ik trad niet zo op de voorgrond. Tegelijkertijd wist ik wel wat ik deed en wat ik wilde.” Als kind maakte Bart al filmpjes met de videocamera van zijn vader. “Dan ging ik bij het voetbal kijken van mijn broer en maakte ik er filmverslagen van. En wanneer het journaal erop was, zette ik het geluid uit en de ondertiteling via Teletekst aan. Dan las ik hardop mee. Ook de radio vond ik interessant en van het één kwam het ander. In 2008 ben ik als vrijwilliger bij de omroep gekomen.”

Na de havo koos Bart voor de pabo-opleiding in Venlo. “De journalistiek en het hobbyen bij de omroep, vond ik leuk, maar ik vond het niet voldoende bij me passen om er mijn werk van te maken. Ik wilde leraar worden, want ik dacht dat dat zekerder en meer gestructureerd werk was. Wist ik toen veel.” Zijn vrijwilligerswerk bij de radio kwam tijdens stages op scholen wel van pas. “Ik heb weleens een excursie naar de radiostudio georganiseerd. Ook heb ik een film gemaakt met groep 6 van de basisschool in Maasbree.” Na de pabo startte Bart nog met een éénjarige masteropleiding waar hij zich wilde specialiseren op het gebied van gedragsproblemen bij kinderen.

Wens van eigen soapserie

Op zijn 21e was hij afgestudeerd en kreeg hij de functie van hoofd-
redacteur bij Omroep P&M aangeboden. “De toenmalige hoofdredacteur en directeur waren bezig met het opzetten van een televisietak, om dagelijks nieuws te verslaan. Ik was toen al een aantal jaar vrijwilliger en wist veel van de ontwikkelingen af. Die kans heb ik toen genomen en ik ben er nog elke dag blij mee. Voor de klas staan is natuurlijk heel anders, maar er zijn ook veel overeenkomsten. Alles wat ik tijdens mijn studie heb geleerd, komt van pas in mijn werk. Ik sta alleen niet voor een klas met dertig kinderen, maar heb ruim honderd vrijwilligers die ik mag ‘managen’.”

Nederlandse films miskend

Vrijwel alles wat Bart doet, heeft ergens een link met de omroep. “Alles wat ik doe, heeft er wel iets mee te maken”, vertelt Bart grinnikend. “Maar ik vind het leuk en kan die uren nu nog maken. Het is voor mij ook nog steeds een beetje hobbyen. Ik sta continu ‘aan’ en ben altijd na aan het denken wat we bij de omroep nog kunnen doen.” Want hoewel hij naar eigen zeggen niet zo met de toekomst bezig is, denkt Bart wel vooruit als het om zijn werk gaat. “Een wens die ik nog heb, is ooit een eigen soapserie maken. Dat zou ik nog wel gaaf vinden. Ik heb nog een heel lijstje met ideeën”, vertelt hij, waarna hij er grinnikend aan toevoegt: “Het zou me niet verbazen als ik hier over vijftig jaar nog steeds werk.”

En als Bart even niets hoeft, dan pakt hij er het liefste een boek bij of gaat hij wandelen. “Echt lang stilzitten is niet aan mij besteed, maar soms moet ik er even de tijd voor nemen. Vooral na een drukke dag of week is het lekker om even op de bank te liggen. Ik kijk graag programma’s terug via Uitzending Gemist en houd ook van Nederlandse films en misdaad-achtige series. Voor Penoza en Moordvrouw zat ik elke week klaar bij een nieuwe aflevering. Series of films van eigen bodem worden vaak zwaar ondergewaardeerd vind ik. Zonde, want die twee series bewezen wel dat er genoeg goeie dingen worden gemaakt.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie