Geplukt - Vera Peeters

4-4-2018 door: Redactie
Ze moet nog even hard aan haar scriptie werken, maar over een aantal maanden hoopt Vera Peeters (24) dan toch eindelijk af te studeren als juf. De geboren Kesselse werkt daarnaast op vrijdagavond bij een supermarkt, is het jongste lid van toneelgroep Spektakel uit Kessel en erg gehecht aan haar buurt. Deze week wordt Vera geplukt.
maskTop
Geplukt - Vera Peeters
maskBottom

Vera doet iets voor de volle 100 procent, of ze doet het niet. Daarom besloot ze afgelopen jaar even een toneelpauze in te lassen, zodat ze zich volledig kon richten op haar afstuderen. “Toneelspelen én mijn scriptie schrijven ging even niet. Volgend seizoen, als ik mijn diploma heb gehaald, ga ik weer de planken op”, vertelt Vera.

Zo’n vijf jaar geleden kwam ze bij toneelvereniging Spektakel in Kessel via een dorpsgenootje. “Ik wist toen niet dat we in Kessel een toneelgroep hadden. Toneelspelen en acteren leek mij altijd tof en daarom heb ik me bij de groep aangemeld.” Wat Vera zo aanspreekt aan toneelspelen, is een karakter helemaal eigen maken. “Je moet niet te veel nadenken, dat heb ik wel gemerkt. Als eerste rol speelde ik een verlegen meisje, maar ik heb ook een prostituee en een ontzettend arrogant meisje gespeeld. Al die uitersten maken het leuk en uitdagend.” Wat eigenlijk nog ontbreekt bij Spektakel, is een jongere man. “De rest van de leden zijn toch een stuk ouder en dat maakt het lastig sommige jongere rollen te verdelen.”

Rol van verlegen meisje en prostituee

Een andere passie van Vera is voor de klas staan. Na het vmbo op de middelbare school ging ze mbo-onderwijsassistent studeren. “Toen al wist ik dat ik uiteindelijk naar de pabo wilde om juf te worden”, vertelt Vera. “Mijn moeder werkt ook al jaren in het onderwijs en door haar wilde ik dat ook doen. Ik koos ervoor eerst naar het mbo te gaan en al wat ervaring op te doen en daarna pas naar het hbo te gaan. Nu zit ik op De Kempel in Helmond en komt die ervaring goed van pas als ik voor de klas sta.” Naast twee dagen in de week stage op een basisschool in Reuver werkt Vera hard aan haar scriptie, waarbij ze onderzoek doet naar hoe je ervoor kunt zorgen dat kinderen de werkwoordspelling die ze geleerd krijgen, ook toe gaan passen in de praktijk. In juli hoopt Vera haar diploma te mogen ontvangen.

Sinds 2010 werkt Vera bij supermarkt PLUS in Helden als leidinggevende van de vakkenvullers. “Erg leuk dat ik heb mogen doorgroeien sinds de tijd dat ik via een klasgenootje dit baantje kreeg en zelf als vakkenvuller begon.” De supermarkt is ook de plek waar ze haar huidige vriend Fons heeft leren kennen. “We hebben veel samengewerkt en dat was altijd gezellig. Wel gek eigenlijk dat dan toch een keer de vonk overslaat.” Met een samengestelde groep van collega’s en vrienden gaat Vera dit jaar naar popfestival Pinkpop in Landgraaf. “Dat is inmiddels vaste prik geworden. Ook al zijn we een samengeraapt clubje, we hebben het altijd het hele weekend gezellig.” Daarnaast staat een dag Zwarte Cross op de planning, een weekend Lowlands in het verschiet samen met zus Tessa en helpt Vera een dag mee als vrijwilliger op Bospop samen met een vriendin en klasgenootje. “Het is de sfeer die op festivals hangt die mij zo aantrekt”, vertelt Vera. “Ik ben niet bezig met de line-up, maar met vakantie vieren. Want zo voelt een weekendje op een festivalcamping ook.”

Als tokkies op de oprit

Kessel is het dorp waar Vera geboren en getogen is en nog steeds met plezier woont met haar ouders en oudere zus Tessa. “Al ben ik niet zozeer gehecht aan het dorp, maar aan de buurt waarin ik woon”, vertelt ze. “We hebben een app samen waarin met goed weer soms spontaan wordt voorgesteld om samen te gaan barbecueën. Ook zitten we met zijn allen graag samen op de oprit te genieten van het weer als ware tokkies”, voegt Vera er grinnikend aan toe. “En in het speeltuintje dat hier dichtbij ligt, heb ik met buurtgenootjes vroeger ook genoeg uren gespendeerd. Ik vind het leuk om te zien dat kinderen er nu ook zo veel plezier hebben.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie