Geplukt - André Sieben

2-8-2017 door: Redactie
Er is niemand die Louis Keltjens beter kent dan André Sieben uit Kessel. De twee leerden elkaar kennen tijdens de introductieweek van de opleiding economie aan de universiteit van Tilburg en zijn ruim veertig jaar later nog steeds bevriend. André is directeur van het schoenenbedrijf Durlinger-Shoetime uit Panningen.
maskTop
Geplukt - André Sieben
maskBottom

Na de hogereburgerschool (hbs) ging André naar de Universiteit van Tilburg, nu Tilburg University. “Ik was net achttien en ging in mijn uppie studeren”, aldus André. “Tijdens de introductieweek kwam ik Louis tegen, die ik oppervlakkig kende. Hij ging met vrienden uit Panningen studeren en ik werd als Kesselnaar meteen opgenomen in het Panningse kamp. Sindsdien is ons contact altijd gebleven.” Louis en André woonden samen op kamers, studeerden samen economie en zaten allebei in het zaalvoetbalteam FC Smul’54. “Smul was destijds de bijnaam van onze coach. Nog elk jaar hebben we een reünie.”

Na zijn studie vervulde André zestien maanden dienstplicht in Nederland. “In mijn diensttijd werd mijn vader Lambert helaas ernstig ziek. In die periode is hij ook overleden. Het was de bedoeling dat ik pas jaren later in het familie-bedrijf zou stappen, maar uiteindelijk ben ik er na mijn dienst meteen gaan werken.” André is de op één na jongste van het gezin Sieben uit Kessel. Hij is geboren en getogen in Kessel, waar hij opgroeide op de Baarskampstraat met vier zussen en één broer. “Mijn vader, Baer van Sieben, had een groothandel in schoenen op de Schijfweg in Kessel. Vanuit ons huis kon hij daar via een binnenweggetje heel gemakkelijk naartoe.” ‘Baer’ was ook wethouder en locoburgemeester van de gemeente Kessel.

Het bedrijf van zijn vader, Sieben b.v., is nu van Andrés broer en zonen. André: “Ik ben met de winkels doorgegaan en ingestapt bij het bedrijf Massaschoen, een discountketen. Dat bedrijf was al gedeeltelijk van onze familie en werd in 1973 opgestart.” Ruim twintig jaar later, in 1994, werd André directeur en grootaandeelhouder daarvan. In de jaren daarna veranderde de naam naar Shoetime. “Vorig jaar zijn we met het familiebedrijf Durlinger gefuseerd. Sindsdien vormen wij DSG (Durlinger Shoetime Groep) en werk ik samen met Roger Durlinger op ons kantoor en magazijn in Panningen, waar we sinds 2008 gevestigd zijn.”

André is al 35 jaar getrouwd met de Kesselse Marleen. Samen hebben ze een dochter, Loes, en een zoon, Michiel. “We hadden nog twee kinderen, Mark en Floortje, maar die zijn we helaas al heel jong verloren. Inmiddels hebben we al twee kleinkinderen en nummer drie is nu onderweg. Zowel Loes als Michiel werkt bij het bedrijf. Onze dochter op de inkoop van Shoetime, Michiel bij de marketing.” Inmiddels is André zijn dagen langzaam aan het afbouwen. Hij werkt één dag minder en werkt achter de schermen aan de opvolging in het schoenenbedrijf. “Ik maak mij geen enkele zorgen om mijn pensioen straks. De tijd krijg ik dan wel om en ik kan goed afstand nemen. Wie mij gaat opvolgen is nog even afwachten. Het is een roerige branche waar je lastig vooruit kunt kijken. De ontwikkelingen gaan heel erg snel.”

Echt ontspannen doet André het liefst op de fiets. “Veel op de gewone fiets, samen met Marleen, of op de wielrenfiets”, vertelt hij. “Elke zondagochtend maak ik met mijn fietsclubje wat kilometers. Dat doen we al heel lang samen. Inmiddels heeft ook mijn vrouw een racefiets. Jaren geleden zijn we met vrienden naar Rome en Wenen gefietst, dus we hebben heel wat kilometers in de benen.” Toch hoeft het nu wat de Kesselnaar betreft niet ver of hard. “Ik fiets het liefst ergens waar het vlak is en hoef ook niet zo nodig ver weg. Zuid-Limburg sla ik bij voorbaat al over. Ik heb een enorme hekel aan bergop fietsen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie