Geplukt - Kim Heijnen

8-3-2018 door: Redactie
Kim Heijnen (38) woont in Koningslust, maar is van binnen een ‘echte Kepèlse’. Net als haar man Richard en drie kinderen houdt ze van voetballen en ‘vastelaovend’ vieren. Hoewel ze tot haar 25e in Panningen woonde, is Kim erg betrokken bij Koningslust en is ze bij de meeste evenementen in het dorp wel te vinden. Deze week wordt Kim geplukt.
maskTop
Geplukt - Kim Heijnen
maskBottom

De drukste periode van het jaar zit er eigenlijk alweer op voor Kim en Richard. Ze zijn namelijk lid van carnavalsvereniging De Brookhaze en zijn bij vrijwel iedere activiteit te vinden. “Richard is in 2004 prins geweest, dus sinds die tijd ben ik ook lid. Maar ‘vastelaovend’ vieren is mij met de paplepel ingegoten. Ons pap en mam zitten al jaren bij de ‘Kuus oeht Kepèl’ en ook de ouders van Richard zijn echte liefhebbers. Dus ook onze kinderen, Suus (11), Tijs en Gies (allebei 9), gaan overal wel mee naartoe. In het voorseizoen nog niet alles, maar met de ‘vastelaovend’ zijn er regelmatig avonden dat wij naar huis willen en dat zij willen blijven.”

Kim en haar man doen graag dingen met de kinderen. Dat komt ook omdat ze bijna dezelfde interesses hebben. Zo is het hele gezin lid van voetbalvereniging VV Koningslust. Kim sinds dit seizoen. “Hiervoor heb ik altijd gevolleybald, eerst in Panningen en later bij Vokon in Koningslust. Maar er veranderden wat zaken op het werk en vanwege de gezinssituatie was het handiger om een andere sport te gaan doen. Ik heb in mijn ‘gloriejaren’ gezaalvoetbald en dat vond ik altijd heel leuk. Daarom ben ik sinds dit seizoen actief bij het 30+-damesteam bij de voetbalclub. Het leuke is dat alle dames van het team er hetzelfde in staan: het is voor de gezelligheid en om even bezig te zijn. We gaan na een wedstrijd ook altijd de kantine in. Heel erg leuk.”

Als werk is Kim al vijftien jaar actief bij zorginstelling Daelzicht in Koningslust. Daar was ze voorheen begeleider en sinds oktober 2015 netwerkcoach. “Ik ben eigenlijk het eerste aanspreekpunt als het om cliënten gaat en ik ben voor de helft van mijn uren nog gewoon werkzaam als begeleider. Dan houd ik het contact met de cliënten ook.” Contact is één van de redenen dat Kim überhaupt voor de zorg koos. Toch zit daar ook verschil in. “Ik heb eerst stage gelopen bij een ziekenhuis, maar dat beviel me eigenlijk niet zo goed. Alle patiënten zijn daar na een tijdje weer weg. Ik wil wel een band creëren met mijn cliënten. Ze echt leren kennen.”

Kim werkt 32 uur in de week, voetbalt nog en ze doet ook aan bootcampen. Tussen al die dingen door vindt ze ook nog tijd voor haar drie kinderen. En niet alleen thuis. Ze is ook nog voorzitter van de oudervereniging van basisschool De Springplank. “We organiseren de activiteiten van de school. Zaken als Sinterklaas, carnaval of een sportdag regelen wij. Daarnaast ben ik ook lid van het oranjecomité in Koningslust dat de activiteiten met Koningsdag organiseert. Ik vind het fijn om betrokken te zijn bij de gemeenschap. Dit soort zaken moeten we behouden hier. Ik ben dan ook heel blij met VCO-events die allemaal nieuwe evenementen opzetten in het dorp. We moeten samen zorgen dat zo’n zaken niet verwateren.”

Kim geeft dus veel om Koningslust. Toch blijft ze naar eigen zeggen een ‘echte Kepèlse’. “Dat blijft altijd wel, maar ik woon inmiddels alweer dertien jaar hier samen met Richard en de kinderen. Dan heb je toch een band met het dorp.” Het trouwen met Richard op 29 april 2011 leverde overigens nog een mooie anekdote op. “We trouwden op dezelfde dag als de Engelse prins William met Kate Middleton. Mam heeft toen namens onze kinderen nog een kaartje gestuurd naar Buckingham Palace en toen kregen we een brief terug waarin het koninklijk huis ons veel geluk toewenste in ons huwelijk. Die brief hebben we uiteraard goed bewaard.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie