Geplukt - Leon Timmermans

12-7-2018 door: Redactie
Robert Janssen mocht als gasthoofdredacteur van HALLO zelf de geplukt-kandidaat uitkiezen deze week. Hij koos voor zijn wandelkameraad Leon Timmermans (52) uit Egchel. Ze kennen elkaar van het SV Egchel Mini Voetbaltoernooi en doen al jaren samen mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. Alhoewel, samen: “Leon loopt heel wat sneller dan ik”.
maskTop
Geplukt - Leon Timmermans
maskBottom

Van het gezin Timmermans is Leon de op één na jongste. Hij heeft vijf zussen en vier broers, van wie een broer en een zus overleden zijn. “Pap kwam uit Grashoek en was stukadoor, mam kwam uit Beek en Donk”, vertelt Leon. “Met tien kinderen was het altijd druk, maar wel leuk thuis. De oudste is twaalf jaar ouder dan ik en de jongste is net 50 jaar geworden. Ik heb de eerste drie jaar van mijn leven in Sint Odiliënberg gewoond, omdat dat dicht bij paps werk was.” In 1969 verhuisde het gezin naar de Hoekerstraat in Egchel. In dat dorp woont Leon nog steeds. Vier jaar geleden scheidde Leon van zijn vrouw, met wie hij drie zoons kreeg: Luuk (20), Tom (16) en Daan (15). Sinds een paar jaar heeft Leon een nieuwe vriendin, Yvonne, met wie hij later dit jaar wil gaan samenwonen in Egchel.

Maar Leon komt veel verder dan zijn eigen dorp en heeft al heel wat kilometers op zijn naam staan. Hij liep 26 Kennedymarsen in heel Nederland en doet dit jaar voor de veertiende keer mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. “Ik was 30 toen ik begon met wandelen”, vertelt hij. “De Kennedymars heb ik jarenlang vanaf de zijlijn bekeken, maar ik had er nog nooit aan meegedaan, omdat het altijd gelijk viel met het mini-voetbaltoernooi in Egchel.” Toch vond Leon een keer de tijd om mee te doen aan de mars. “Sindsdien heb ik allerlei edities gelopen en mijn zoon Tom loopt ook al jaren mee.”

Kennedymars binnen tien uur

Als de Egchelnaar loopt, gebeurt dat in stevige pas. “Ik ben iemand die graag doorloopt en gelukkig heeft Yvonne dat ook. Dan lopen we een kilometer of 7 per uur. Robert en ik wandelen ook al jaren samen.” De 80 kilometer lange Kennedymars moet binnen twintig uur worden uitlopen. Leon presteerde het eens in 9 uur en 50 minuten de finish te halen. “Het is heerlijk om te wandelen, zeker als je ‘s ochtends vroeg begint. Dan zijn de vogels de enigen die je hoort en gaat je verstand vanzelf op nul. Dan is het een kwestie van gewoon gaan. Dat is waarom ik het graag doe.”

Naast wandelen trapt Leon ook graag een balletje bij voetbalclub SV Egchel. Hij begon op zijn achtste met voetballen en ging na de jeugd naar het eerste seniorenteam. Op zijn veertigste speelde hij daar zijn laatste wedstrijd. Nu speelt hij elke zaterdag bij de veteranen. Ook traint Leon elke week de dames. “Maar daar ga ik een stapje terug doen, want ik wil ook tijd overhouden om naar wedstrijden van mijn zoons te kijken. Luuk en Tom zitten op voetbal en Daan op handbal in een selectieteam. En ik maak ook graag tijd vrij om samen met hen het WK of de Formule 1 te kijken.”

Kilometers maken doet Leon ook al bijna twintig jaar in zijn werk. In 2000 begon hij zijn eigen bedrijf in bestratingen. “Ik wilde eigenlijk timmerman worden, dacht ik. Ik heb het geleerd, maar het werk nooit gedaan.” Op zijn zeventiende kon Leon aan de slag als stratenmaker bij een bedrijf in Meijel, waar hij twee jaar werkte. “Daarna heb ik nog bij een plantenkweker gewerkt, op de vrachtwagen gezeten en ben ik twee jaar huisvader geweest toen Luuk is geboren. Uiteindelijk heb ik het straten maken weer opgepakt en ben ik voor mijzelf begonnen.” Inmiddels heeft Leon drie man personeel in dienst. “Hoewel ik veel bezig ben met papierwerk, ga ik nog altijd mee naar de klant om een terras of oprit te leggen. Dat blijft het leukste om te doen en maakt dat ik elke dag met plezier aan het werk ga.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie