Geplukt - Marco Teeuwen

11-1-2018 door: Redactie
Nooit of te nimmer gaat Marco buiten zijn dorpje Kessel wonen. Vriendin Babet mag dan uit Kessel-Eik komen, zelfs die grens wordt niet overgestoken. De 32-jarige Marco is erg gehecht aan zijn dorpje. Zo zit hij bij de voetbalvereniging, komen al zijn vrienden uit Kessel en was hij onderdeel van het toneelstuk over Sinterklaas dat in december werd opgevoerd. Deze week wordt Marco geplukt.
maskTop
Geplukt - Marco Teeuwen
maskBottom

“Ik kan helemaal niet voetballen”, begint Marco het verhaal over zijn carrière bij VV Kessel. “Ik ging op zondags wel vaak naar de club om te kijken naar vrienden en naar de kantine natuurlijk.” In het derde team van Kessel speelden veel van zijn vrienden en toen daar de vlagger stopte, werd Marco benaderd. “Ze vroegen mij en ik was er toch altijd al bij, dus heb ik ja gezegd. Had ik ook een excuus om iedere zondag in de kantine te staan.” Ook is Marco af en toe scheidsrechter bij de jeugd van VV Kessel. De reden daarvan? “Als ik bij een vereniging zit, wil ik ook iets meer betekenen dan alleen lid zijn. Dat hoort erbij, vind ik.”

Zijn vrienden zorgden er dus voor dat hij bij het voetbal kwam in Kessel. Niet zo gek aangezien de hele vriendengroep van Marco uit het dorp komt. Samen organiseerden ze ook jaren de Celke 9-fuif. We hebben tien jaar het feest georganiseerd. Dat was altijd echt gaaf. We hadden het ook helemaal op orde met een draaiboek en een stichtingsbestuur. Daar was ik nog een tijdje secretaris van. Alles rondom het feest heen was eigenlijk net zo en misschien wel gezelliger dan de avond zelf.”

Naast het voetbal en de fuif zorgde die vriendengroep er ook voor dat Marco betrokken raakte bij sketchgroep 7pk. Eerst deed hij daar het licht en geluid en later nam Marco ook deel aan de sketches. “Ik vind het bedenken al heel leuk en zo ben ik er ingerold.” Eén van de ouders van een ander lid van 7pk vroeg Marco of hij geen interesse had om bij de toneelclub in Kessel te komen. “Dat is elke woensdag en vond ik toch wat te veel tijd kosten, dus ik heb nee gezegd.”

Toen er figuranten gevraagd werden voor een stuk, besloot Marco dan toch eenmalig mee te doen. “Daaruit kwam weer een vraag voort vanuit de organisatie van het kindertoneelstuk over Sinterklaas in Kessel. “Of ik mee wilde spelen in het stuk. Vroegen ze me of ik een liedje wilde zingen, terwijl ik helemaal niet kan zingen. Uiteindelijk heb ik bij één nummer meegezongen het eerste stuk en het tweede stuk moest ik een dansje doen. Het zal er niet zo goed uit hebben gezien. Ach ja, als de kinderen die kijken het maar leuk vinden en dat is wel gelukt geloof ik.”

Voor zijn werk rijdt Marco iedere dag naar Boxmeer. Daar is hij werkzaam bij machinebouwer Marel. “Daar ben ik projectengineer. Als er klanten zijn die machines willen, ga ik met onze verkoper mee met een tekening van hoe de machine er uit komt te zien. Daarna houd ik intern steeds bij of de machines die gebouwd worden ook daadwerkelijk voldoen aan de eisen van de klant.”

Af en toe gaat Marco met de fiets naar Boxmeer. Dat lukt hem vrij aardig, aangezien hij alweer enkele jaren in een fietsgroepje met vrienden en bekenden zit. Daar gaat hij in het seizoen twee keer per week mee wielrennen. Van daaruit raakte Marco betrokken bij de Ride for the Roses, een fietsevenement om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. “Twee keer heb ik meegefietst, maar niet alleen voor het fietsen. Mijn moeder heeft zelf ook de verschrikkelijke ziekte gehad. En overwonnen. De sfeer bij de ‘Ride’ is echt geweldig. Sportief gezien is het allemaal te doen, het is maar 100 kilometer ofzo. Maar iedere deelnemer heeft zijn eigen verhaal en die zijn vaak indrukwekkend. Daar krijg je wel wat levenslessen mee. Een onvergetelijke ervaring.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie