Geplukt - Nikki Geraedts-Hendriks

30-5-2018 door: Redactie
Van paardenbehang tot de allereerste rijlessen: Nikki Geraedts-Hendriks (27) is helemaal gek van paarden. Deze geboren Maasbreese woont met haar man Mike in Baarlo, werkt op de afdeling marketing en communicatie van Mertens Groep in Horst en is bestuurslid van paardensportvereniging De Cowboys in Maasbree. Deze week wordt Nikki geplukt.
maskTop
Geplukt - Nikki Geraedts-Hendriks
maskBottom

Nikki is de jongste in het gezin en heeft een oudere broer Joep (31) en oudere zus Chantalle (33), die allebei nog in Maasbree wonen, net als hun ouders. Nikki woont inmiddels al vijf jaar samen in Baarlo. “Veel vriendinnen kwamen al uit Baarlo, ik ging er uit en negen jaar geleden heb ik in Baarlo ook Mike leren kennen bij Chris (café De Zwaan, red.). Het is helemaal mijn dorp.” Op tweede kerstdag 2016 ging Mike op één knie en afgelopen september trouwden ze. “Met een witte jurk, een leuk feest en toch op onze eigen manier. Er waren auto’s en motoren bij en tot mijn grote verrassing was ook mijn paard Charusa er. Dat maakte de dag helemaal af.”

Want haar springpaard Charusa mocht op de belangrijkste dag van haar leven niet ontbreken. Nikki is naar eigen zeggen ‘honderd procent paardengek’. En dat begon met haar opa’s pony. “Daardoor werden paarden mijn lievelingsdieren. Ik had alles van paarden, tot het behang aan toe.” Het rijden begon echter pas met de rijlessen in Baarlo die ze van haar oom en tante kreeg op haar achtste.

Tot haar zestiende had ze een pony. Daarna kreeg ze haar eerste echte paard. Inmiddels is ze al vijf jaar de trotse bezitter van springpaard Charusa, een dertienjarige merrie. “Ik ben elke dag bij de stal. Er gaat veel tijd zitten in het houden en verzorgen van een paard, maar als je echt van zo’n dier houdt, doe je dat. Je bouwt echt een band met ze op.” Zo’n vijf keer in de week rijdt Nikki op Charusa. “Ik heb dressuur gedaan, maar doe inmiddels vooral mee aan springwedstrijden. Dat is toch wat spannender. Ik ben iemand die van adrenaline houd.”

Die adrenalinekick kreeg Nikki ook toen ze aan stockcarracen deed. “Dat zit er echt in bij ons. Mijn neef en broer zijn inmiddels gestopt met rijden. Jaren geleden heb ik op een dag tegen ze gezegd dat ik het beter dan hen kon. Die uitdaging wilden ze toen wel aannemen en zo ben ik ook in het racen gerold.” Nikki reed mee met wedstrijden in Venray en Engeland in de gemengde Formule 2-klasse. Ze won naar eigen zeggen ‘weleens wat’ in binnen- en buitenland, waaronder de titel ‘Beste Nederlander’ of een top-10 notering. “Het is een supergave sport en ook erg gezellig onderling. Maar ik heb er niet meer genoeg tijd voor en daarom ben ik gestopt. Dit jaar sta ik voor het eerst niet meer aan de start.”

Een hobby die ze graag weer op wil pakken, is fotografie. “Een camera had ik zelf al en van een familielid kon ik een aantal lenzen overnemen. Zo heb ik het mijzelf geleerd. Dat maakt het ook leuk, wantje probeert steeds iets uit. Zo heb ik een fotoshoot gedaan met een hond van een vriendin en van iemand die in verwachting was. Maar ik fotografeer ook graag mijn eigen paard. En op vakantie gaat de camera natuurlijk ook overal mee naartoe.”

Verder is Nikki bestuurslid van paardensportvereniging De Cowboys in Maasbree, waar ze de sociale media en website bijhoudt, sportverslagen schrijft en het sponsorbeleid onder haar hoede heeft. “Dat past wel een beetje bij het werk waar ik voor geleerd heb. Tijdens de opleiding Marketing en Communicatie op het Gilde in Venlo heb ik bij Mertens Groep in Horst stage gelopen en ik ben er eigenlijk niet meer weggegaan. Nu werk ik er al zeven jaar.” In Horst houdt ze zich bezig met het ontwerpen van onder andere folders en informatieboekjes en houdt ze zich bezig met de website en sociale media. “Veelzijdig en afwisselend werk. En dat stukje maken en creëren, zowel met taal als grafisch, past wel bij me. Net zoals fotografie.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie