Geplukt - Pieter Jaspers

18-4-2018 door: Redactie
Na een reis van ruim zeven maanden door Mongolië, China, Vietnam en Nepal is de 28-jarige Pieter Jaspers sinds een klein jaar weer thuis in Meijel. Hij werkt bij een groot uitzendbureau, kijkt in het weekend graag een filmpje, heeft sinds kort zijn motorrijbewijs en kocht onlangs zijn eerste eigen huis. Deze week wordt Pieter geplukt.
maskTop
Geplukt - Pieter Jaspers
maskBottom

Als er één ding is dat Pieter gelukkig maakt, is het wel reizen. “Dingen zien, culturen ontdekken en zelf de geschiedenis van een land leren kennen. Het heeft iets verslavends”, vertelt de Meijelnaar. Opa was degene die Pieters reishonger veroorzaakte. “Mijn oma overleed al vroeg, waarna mijn opa besloot alles uit het leven te gaan halen. Hij kocht een camper en was vaak weg. En als hij terugkwam, vertelde hij vol passie de mooiste verhalen over wat hij had gezien en meegemaakt. Die herinneringen in combinatie met mijn interesse in geschiedenis, maakte dat ik drie jaar geleden 2,5 maand op vakantie ging naar Rusland, Thailand, Laos en Cambodja. Dat was mijn eerste lange reis alleen.”

Die reis smaakte naar meer. Zo kwam het dat Pieter in november 2016 weer op reis ging. Dit keer pakte hij de Transmongolië Express en was hij 7,5 maand onderweg. Hij bezocht Rusland, Mongolië, China, Tibet, Myanmar, Maleisië, Singapore, Nepal en Noord-India. “Het is niet zo dat ik op reis ging omdat ik een persoonlijk doel had of een ander beeld van de wereld wilde krijgen”, aldus Pieter. “Ik wilde gewoon mooie dingen zien. En dat is gelukt. Ik heb hele vriendelijke mensen leren kennen in Tibet, gescooterd en gefeest in Vietnam, de meest vriendelijke mensen van de wereld ontmoet in Myanmar, een trektocht van twee dagen gemaakt in Nepal en een lezing van de Dalai Lama meegemaakt in India. Daarna verlangde ik toch weer naar huis.”

Sinds een paar maanden werkt Pieter als recruiter bij uitzendorganisatie Randstad in Eindhoven, waar hij nieuwe medewerkers werft voor bedrijven in de logistieke sector. “Een kantoorbaan van 9 tot 5, wat ik heerlijk vind. Als ik de deur achter me dichttrek op het werk, kan ik thuis ook echt afschakelen.” Zijn huidige werk is wel iets heel anders dan waarvoor Pieter studeerde. Na de middelbare school in Deurne startte hij met de opleiding geschiedenis in Utrecht. “Vaak zitten er zo’n mooie verhalen achter het ontstaan van een land. Kijk maar naar China, een land met een enorm rijke én ver teruggaande geschiedenis. Maar daar leerden we eigenlijk niets over. Overal werd steeds de link gelegd met Europa of Nederland. Daarom zag ik in reizen de perfecte manier om zelf een geschiedenis te ontdekken.”

Thuis is momenteel in Meijel, waar zijn ouders Bert en Petro wonen. Pieter kocht onlangs zijn eerste eigen huis in Meijel en kan er over een maand in. Zijn oudere broer Jan is het huis al uit. “Jan en ik drinken graag speciaalbiertjes samen en kijken regelmatig een filmpje.” Eén van Pieters grootste hobby’s is namelijk het kijken van films. En daarvan heeft hij kasten vol dvd’s. “Ik kijk heel veel films, zie het ook wel als een kunstvorm. Ik houd van héle oude, buitenlandse films, Japanse samoerai, Franse misdaadfilms uit de jaren 60 en Russische oorlogsfilms. En met één vriend, ook een liefhebber, kijk ik alleen westerns. Het verveelt nooit; er is nog zoveel dat ik nog niet heb gezien.” Zijn ultieme favoriet? “Apocalypse Now, over de Vietnamoorlog. Een legendarische film vanwege de lange productietijd, de sets die door een orkaan werden verwoest tijdens het draaien, geweldig acteerwerk en muziek van mijn favoriete band The Doors. Deze film heeft alles wat een goede actiefilm moet hebben.”

Een andere hobby waar Pieter onlangs mee is begonnen, is motorrijden. “Ik heb een tijdje geleden mijn motorrijbewijs gehaald en kan nu samen met mijn familie gaan rijden. Zij zijn ook echte motorliefhebbers, al gaat mijn moeder meestal mee achterop.” Een eigen motor staat nog op Pieters verlanglijst. “Er is een motor die ik kan gebruiken, dus ik kan in elk geval rijden. Lekker de Duitse Eifel in, of een keer naar Frankrijk, Duitsland of Schotland en daar kamperen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie