Geplukt - Roy Wilms

27-6-2018 door: Redactie
De in Grashoek woonachtige Roy Wilms (34) is een echte regelneef. Niet alleen in zijn werk als leidinggevende, maar ook als voorzitter van zijn buurtvereniging en als leider bij het derde handbalherenteam in Panningen. En met een tweeling die net 1 is geworden, valt er ook thuis genoeg te regelen. Deze week wordt Roy geplukt.
maskTop
Geplukt - Roy Wilms
maskBottom

Roy werd 34 jaar geleden geboren in Panningen, maar groeide vanaf zijn tweede op in Beringe, samen met zijn jongere zus die nu in Margraten woont. Zelf woont hij al vijf jaar in Grashoek. Tijdens het uitgaan in café Dotje in Panningen liep Roy in 2013 zijn vrouw Cynthia (30) tegen het lijf, een Grashoekse. “Stomtoevallig bleek ze naast mijn peettante in Grashoek te wonen”, aldus Roy. “Nu zijn Cynthia en ik 5,5 jaar bij elkaar.” Vorig jaar kreeg het stel een tweeling, Tess en Jill. “Tijdens de eerste echo vroeg de arts ons of we voorbereid waren op verrassingen. We zouden namelijk niet één, maar twee baby’s krijgen. Dubbel zoveel geluk, maar ook dubbele eerste tropenjaren. Het zijn echte boefjes.”

Als ‘papa’ Roy de deur thuis achter zich dichttrekt en naar het werk gaat, is hij leidinggevende bij paprikakwekerij Moors in Asten, waar hij inmiddels een aantal jaar werkt. Roy: “Ik heb de tuinbouwschool in Horst gevolgd en op mijn achttiende ben ik begonnen met werken als manusje-van-alles. Bij mijn huidige werk stuur ik het personeel aan, maak ik de werkplanning en doe ik het regelwerk op personeelszaken. Volgend jaar neem ik de afdeling personeel en organisatie op me vanwege bedrijfsuitbreiding. Ik vind het heerlijk om die verantwoordelijkheid te hebben en de juiste poppetjes als het ware op de juiste plek te zetten. Ik ben wel een echte regelneef.”

Dat regelen doet Roy sinds twee jaar ook bij zijn eigen buurtvereniging Ketsersbos, waar 125 Grashoekse voordeuren bij aangesloten zijn. “Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van het dorp”, aldus Roy. “Zeker als van oorsprong ‘buitendorpse’, want je wil er toch bij horen. Ik wil dat onze dochters in de toekomst ook een dorp hebben waar dingen worden georganiseerd en mensen betrokken zijn bij elkaar.” Roykreeg meteen de rol van voorzitter. “Maar dat past wel bij me. Toch weer dat geregel. Nu zijn we druk met het organiseren van een jubileumfeest omdat we dit jaar 25 jaar bestaan.” Ook is Roy lid van carnavalsvereniging De Graasvraeters. “Ik ben een echte carnavalsvierder, net als Cynthia. Mijn ouders allebei niet. Dus waar waar ik het vandaan heb? Geen idee.” Handbalvereniging Bevo in Panningen kan ook op Roys regelkwaliteiten rekenen. Daar is hij mede-organisator van het jeugdkamp en al 16 jaar leider van een herenteam. “Ik heb vroeger altijd judo gedaan, terwijl mijn vriendjes op handbal zaten”, aldus Roy. “Ik ging regelmatig naar wedstrijden kijken, maar had geen tijd of het talent om ook die sport te gaan doen.” Toen Roys vrienden in het seniorenteam zaten en een leider zochten, vonden ze die in hem.

“Sindsdien ben ik hun leider en regel ik alles om het team heen. Het is echt leuk om dit met vrienden te kunnen delen. We hebben bij elkaar veertien kinderen en daarmee al een heel jongens- en meisjeshandbalteam bij elkaar”, vertelt Roy met een knipoog. “En de eerste wisselspeler is onderweg.”

Met een drukke baan, een tweeling en het vrijwilligerswerk blijft er voor Roy geen tijd over om nog hard te lopen, iets wat hij graag deed. Toch bedwong hij nog niet zo lang geleden al hardlopend vijf pittige bergen binnen de Zuid-Limburgse gemeente Eijsden-Margraten voor het goede doel. “Samen met zestig familieleden, vrienden en andere bekenden zijn we als TeamML een actie gestart en hebben we voor Stichting Five4Five tot nu toe 4.400 euro opgehaald dat naar Kankeronderzoekfonds Limburg gaat”, vertelt Roy. Zijn moeder Marie-Louise overleed op 14 januari op 57-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker, een ziekte die ze al twaalf jaar had. “We wilden graag iets bijdragen aan kankeronderzoek en vonden dit een mooie manier. Het was een geweldige dag en dat leverde een geweldig resultaat op.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie