Geplukt - Saskia Tillemans

1-2-2018 door: Redactie
Ze werd geboren op de kruising tussen Egchel, Beringe en Panningen en kwam eigenlijk vanaf haar jeugd vooral in Panningen. Nadat Saskia Tillemans (45) een relatie kreeg met Egchelnaar Bart Delissen kwam ze echter helemaal in de Egchelse gemeenschap terecht. Daar is ze inmiddels niet meer uit weg te denken. Als vrijwilligster en bezoekster is Saskia bij vrijwel alles in het dorp aanwezig. Deze week wordt ze geplukt.
maskTop
Geplukt - Saskia Tillemans
maskBottom

Samen met vriend Bart heeft Saskia twee dochters, Renske (8) en Fleur (6). Daarvoor was Saskia getrouwd met de Panningse André met wie ze ook twee kinderen heeft: Lissy (18) en Steef (21). “We hebben een groot gezin nu. Ik heb er mijn handen vol aan”, lacht Saskia. “Maar ik doe het met het grootste plezier.” Voor haar werk rijdt Saskia al achttien jaar naar Savelberg in Koningslust. Daar is ze groepsbegeleider. “De mensen in de groep zijn bijna volledig afhankelijk. Wij helpen ze met alles eigenlijk. Het is heel gevarieerd werk en het blijft uitdagend.”

Naast het begeleiden bij dagelijkse zaken als eten, aankleden en wassen, organiseert Saskia ook evenementen voor de cliënten. Iets wat ze doortrok naar haar privéleven. Ze is namelijk voorzitster van de ouderraad op basisschool De Kemp in Egchel. “Wij organiseren alle grotere activiteiten op de school. Denk aan zaken als Sinterklaas, kerst en carnaval.” Ze doet dat niet alleen omdat ze organiseren leuk vindt. “Ik ben graag betrokken bij de samenleving. Op de basisschool in Egchel heerst een grote saamhorigheid en ik vind het fijn om daar deel van uit te maken.”

Ze is geboren in Panningen, woonde er tot haar 35e en zat daar ook bij de carnavalsvereniging. Toen leerde ze Bart kennen en gingen ze samenwonen in Egchel. Bart zat al bij carnavalsvereniging De Kemphazen en zo kwam Saskia ook bij de vereniging. Maar niet omdat het moest. “Ik hou van carnaval. Ik heb ook jaren meegezongen op liedjesmiddagen in Panningen en Egchel”, vertelt ze. “Ik heb zelfs een keer met ‘Kiek mèr oet’ de publieksprijs gewonnen bij het P&M Liedjesfestival. Met dochter Lissy heb ik een paar jaar terug nog op het podium gestaan. Dit jaar heb ik niks, maar wie weet. Misschien doe ik in de toekomst weer ergens mee.”

Omdat ze het al druk genoeg had met het gezin en andere bezigheden, stopten Saskia en Bart bij De Kemphazen. Dat leverde wat vrije tijd op. Maar het is niet aan Saskia om dan ook echt meer vrije tijd te pakken. “Sinds september ben ik weer begonnen met handballen. Dat had ik sinds mijn twintigste niet meer gedaan. Ik speel bij het recreantenteam van Bevo in Panningen. We trainen en spelen onze wedstrijden op maandagavond. Dat is van 21.00 tot 22.00 uur, zodat de kinderen al in bed liggen. Het is wat wennen om weer te handballen, maar ik kom er steeds beter in. Ik besef me wel steeds meer dat ik geen 20 jaar meer ben.”

Natuurlijk kan Saskia niet slechts lid zijn van de handbalclub. “Ik ben coach bij het team van Renske. Ik zit iedere zaterdag wel in de sporthal. Ik vind het leuk om met de jeugd bezig te zijn en hen de basisdingen van het handballen te leren.” Saskia wil ook niet zomaar ergens lid van zijn. “Als ik iets doe, wil ik er ook volledig voor gaan. Ik stimuleer mijn kinderen wel om meer dan alleen lid te zijn, om echt iets te betekenen voor een vereniging.”

Zo is Saskia vaak actief als vrijwilligster bij evenementen in Egchel zoals EGOpop, waar vriend Bart de voorzitter is, en stond ze onlangs nog achter de bar bij het P&M Liedjesfestival. “Maar we staan ook vaak genoeg aan de andere kant van de bar hoor. Bart en ik helpen graag mee als er iets georganiseerd wordt en anders zorgen we wel dat de omzet voor de organisatie goed is”, lacht Saskia. “We gaan graag uit of we zitten in het barretje dat we in ons eigen huis hebben. De kinderen even naar opa en oma brengen en dan naar de kroeg. We leven nu en daar moet je ook van profiteren af en toe.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie