Geplukt - Willie Vervoordeldonk

15-3-2018 door: Redactie
Willie werd geboren in Heusden, trouwde een Meijelse en verhuisde bijna twintig jaar geleden naar zijn huidige woonplaats Beringe. Hij werkt in de metaalbranche, doet vrijwilligerswerk bij handbalclub Bevo Hc en carnavalsvereniging Beringse Kuus en zingt al jaren met veel passie bij mannenzanggroep Bon Apart. Deze week wordt Willie Vervoordeldonk (51) geplukt.
maskTop
Geplukt - Willie Vervoordeldonk
maskBottom

Samen met zijn vrouw Manuela (46) verhuisde Willie, net voor de eeuwwisseling, van Meijel naar Beringe. “Op een dag in april lag er een briefje in de brievenbus waarin stond dat een groep mannen samen een zanggroep op wilden richten”, vertelt Willie. “Dat leek mij ook wel wat, dus heb ik mijzelf ingeschreven. Ik wilde als Brabander mensen leren kennen en vond dit een leuke manier. Ik ben bij het koor blijven plakken en zing er nog steeds. Volgend jaar bestaan we twintig jaar.” Het zingen was Willie niet vreemd. Als jonge jongen zat hij al in het jongerenkoor van zijn geboorteplaats Heusden en later ook in dat van Meijel. “Ik hoorde het koortje een keer zingen en wist toen dat ik daar ook bij wilde horen.”

Eén keer in de week oefent Bon Apart samen bij gemeenschapshuis De Wieksjlaag in Beringe. “We zingen liedjes in het Engels, Nederlands en Duits. Zingen is echt ontspanning voor mij. Je stem is je eigen instrument en daar kun je mooie dingen mee doen. Als een nummer mooi klinkt na veel oefenen, is dat gewoon heel gaaf.” Het koor verzorgt elk jaar de carnavalsmis in Beringe en zingt bij speciale gelegenheden. Op zondag 25 maart treden ze op tijdens het jaarlijkse Lenteconcert in het gemeenschapshuis.

Willies grootste fan was zijn vader Jan. “Hij hield enorm van muziek en vond het mooi dat ik zong”, aldus Willie. “Pap was altijd heel trots als we weer een optreden hadden gehad en zei dat tegen iedereen.” Drie jaar geleden overleed Jan. Als eerbetoon besloot Willie het liedje The Rose van Bette Midler te zingen in de kerk
tijdens de uitvaartdienst. Willie is de op één na jongste van vijf kinderen. De oudste broer wordt 55 en de jongste, zijn zusje, wordt 45. “Pap kwam uit een boerengezin. Hij is altijd heftruckchauffeur geweest bij de Boerenbond en als jonge jongen laste hij schepen.” Willie’s moeder, Greet, overleed al toen Willie 9 jaar oud was.

Willie leerde zijn vrouw Manuela kennen tijdens het uitgaan. “Een kameraad van me kwam uit Asten en met hem ging ik regelmatig uit bij Apollo en Kubke in Helden en bij De Treffer in Neerkant. Bij die laatste heb ik Manuela leren kennen.” Vorig jaar vierden Willie en Manuela hun 25-jarig huwelijk samen met hun dochters Kim en Ilona, hun 18-jarige tweeling.

Ook al is Willie van oorsprong timmerman, inmiddels werkt hij al een aantal jaar in de metaalbranche en is hij voornamelijk tussen het aluminium te vinden in Venlo. “We maken staalbogen voor de medische industrie, zoals bij MRI-scanapparaten wordt gebruikt. Die worden geleverd aan Frankrijk, China en andere landen. Het is erg leuk werk, er is genoeg te doen en we hebben een leuk clubje collega’s. Ik heb deze kans gekregen nadat ik een tijdje werkloos was en heb het werk mij eigen gemaakt. Ik zou niet meer terug willen naar het hout.”

Naast zijn werk en het zingen bij Bon Apart heeft Willie ook nog tijd voor vrijwilligerswerk. Sinds een aantal jaar maakt de geboren Brabander deel uit van versiercommissies bij carnavalsvereniging Beringse Kuus. “Daar help ik met het inrichten en aankleden van de zaal, het bouwen van de prinsenwagen en het versieren bij het boerenbruidspaar. Ik ben graag bezig en vind het belangrijk om me voor anderen in te zetten.” Willie is ook al jaren vrijwilliger bij handbalclub Herpertz Bevo Hc in Panningen. “Daar poets ik de vloer, repareer ik kapotte stoelen, ruim ik de rommel op na een wedstrijd of sta ik achter de bar. Waar hulp nodig is, help ik mee. Vrijwilligers zijn heilig; de meeste verenigingen draaien erop. Ik hoop dan ook dat ik dit nog jaren mag doen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie