Goede Doelen Week weer van start

4-4-2018 door: Redactie
Ze staan in de startblokken, de ruim duizend vrijwilligers in heel Peel en Maas die zich inzetten voor de Goede Doelen Week. Maandag 9 april begint de grootste lokale liefdadigheidsactie van het jaar. Vrijwilligers halen geld op voor organisaties zoals onder andere de Kankerbestrijding, het Rode Kruis en Amnesty International. Vorig jaar werd in totaal 138.000 euro bij elkaar gebracht.
maskTop
Goede Doelen Week weer van start
maskBottom

Het is dit jaar de derde keer dat de Goede Doelen Week (GDW) ­tegelijkertijd in álle elf dorpen van de gemeente plaatsvindt. Ze vervangt de aparte collectes die tot een paar jaar geleden langs de deur kwamen. Er komt nu maar één keer iemand aan de deur namens een groot aantal fondsen en stichtingen. Deze vrijwilliger komt de envelop ophalen die iedereen enkele dagen daarvoor binnen heeft gekregen. In de envelop die huis-aan-huis wordt verspreid, zit een intekenformulier met daarop alle goede doelen die in het dorp meedoen. Bij elk goed doel kan men apart een bedrag invullen. Als de hele intekenlijst is ingevuld, dient men onderaan het totaalbedrag op te schrijven. Dat bedrag gaat vervolgens samen met de ingevulde lijst in de envelop. Geldgevers kunnen ook niets invullen (of alleen onderaan de lijst één bedrag), maar wel een bedrag in de envelop stoppen. Dat geld wordt dan gelijk over de deelnemende fondsen verdeeld.

Vanaf maandag 9 april gaan in alle dorpen vrijwilligers op pad om de enveloppen op te halen. “Het gemakkelijkste is als iedereen de envelop al klaar heeft liggen bij de deur”, aldus de organisatie. “Omdat soms niemand thuis is, maken de vrijwilligers één of twee dagen later nog een ronde langs de niet-thuisadressen.” Elk dorp heeft zijn eigen ­organisatiecomité voor de Goede Doelen Week en de gang van zaken kan per dorp verschillen. “De dorps­comités zijn verantwoordelijk voor het mobiliseren van de vele vrijwilligers en het bepalen van hun loop­routes”, legt de organisatie uit. “Maar ze zorgen er ook voor dat in de loop van de week al het binnenkomende geld zorgvuldig wordt geteld en ingevoerd in een speciaal computerprogramma. Ook het tellen en controleren gebeurt door vrijwilligers, vaak in de gemeenschapshuizen. De totaalopbrengst en de opbrengsten per dorp worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.”

Foutje bij enveloppen Goede Doelen Week Panningen

Door miscommunicatie zijn alle enveloppen van de Goede Doelen Week die in Panningen in de bus vallen, al dichtgeplakt. De organisatie laat weten dat iedereen die geld wil geven, de envelop gewoon open mag maken. “Er mag ook een andere envelop gebruikt worden en de collectanten hebben ook nieuwe enveloppen bij zich”, aldus de organisatie.

Disclaimer | CopyrightŠ 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie