Goud voor Mark van Dijk in Venray

7-6-2018 door: Mark van der Linden, judoclub JC Helden
Verschillende leden van JC Helden namen op zaterdag 2 en zondag 3 juni deel aan het internationaal judotoernooi in Venray. Daisy van Os op zaterdag en Mark van Dijk op zondag wisten de eerste plek in de wacht te slepen.
maskTop
Goud voor Mark van Dijk in Venray
maskBottom

De dames beten het spits af van het zwaar bezette toernooi. Daisy van Os bewees dat als je kampioen wil worden, je van alle sterke tegenstanders moet kunnen winnen. Ze had een pittige loting, maar werd overtuigend kampioen. Haar zus Lindsay van Os knokte zich ook tot de finale, waarin ze nipt verloor. Lindsay kwam voor de eerste keer uit in de voor haar nieuwe gewichtsklasse.

Marlouk Colbers won overtuigend drie partijen, maar verloor in de halve finale en troostfinale. Barbara Konings sloot de eerste dag goed af met een zilveren medaille. De andere deelnemers Nova Peeters, Bo van den Brand, Niels van den Berg, Noa Janssen, Eefje Moors, Kevin Janssen, Brent Schuijers, Dali Lucker en Joyce Peters wonnen de nodige partijen, maar wisten geen podium te bereiken.

Op zondag mochten er nog vier judoka’s deelnemen in Venray; Janine Janssen won één keer en verloor twee keer. Aron Theunissen verloor nipt de strijd voor de derde prijs en moest met twee gewonnen en twee verloren partijen genoegen nemen met een vijfde plek. Bart Cuppens verloor zijn eerste partij, maar herpakte zich en won de volgende twee partijen. Dat leverde hem de tweede prijs op.

Als laatste was het de beurt aan Mark van Dijk die door broer Tom gecoacht werd. Tot de finale kende Mark weinig moeite. In die finale mocht hij tegen een judoka waar hij eind 2015 voor het laatst tegen gejudood had. Het was een mooie partij, waarbij beide judoka’s voor de aanval gingen. Mark viel continu aan, waardoor zijn tegenstander op twee straffen kwam te staan en daarom moest aanvallen. Eén van die aanvallen werd een prooi voor Mark die het daarna, goed luisterend naar Tom, soeverein uitjudoode en het goud won.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie