Maasbreese handbalster op EK in SloveniŽ

27-7-2017 door: Redactie
De Maasbreese handbalster Verona Peeters (18) strijdt van donderdag 27 juli tot en met zondag 6 augustus met Jong Oranje om de Europese titel. Ze staat dan met vijftien selectiegenoten op het EK U19 in het Sloveense Celje.
maskTop
Maasbreese handbalster op EK in SloveniŽ
maskBottom

Enkele maanden geleden werd de Maasbreese geselecteerd door bondscoach Robert Nijdam, oud-trainer van Targos Bevo Hc uit Panningen. De in totaal zestienkoppige selectie uit Nederland neemt het in haar poule op tegen Hongarije, Zweden en Roemenië. Verona vindt het spannend, maar heeft er ook vooral veel zin in. “Als we allemaal ons best doen en er vol voor gaan, komen we er wel. Ik heb er alle vertrouwen in. Mijn ouders en oma reizen mee naar Slovenië om ons aan te moedigen, dus dat is helemaal fijn.”

Enkele maanden geleden nam Verona als één van 22 spelers deel aan de trainingsdagen bij de voorselecties. Vorige maand hoorde ze officieel dat ze met Jong Oranje mee mocht spelen dit EK. “We zijn al enkele maanden aan het trainen en hebben kortgeleden nog een teambuildingsdag gehad. De hele groep speelt al zo’n vier jaar samen en ik kom er nu nieuw bij. Naast mij zitten er nog twee Limburgse meiden bij de selectie, de rest komt uit heel Nederland.”

Verona begon met handballen bij handbalvereniging BSAC in Maasbree en stapte jaren geleden over naar HandbaL Venlo, waar ze nu een basisplek heeft als linkerhoekspeelster. Ze heeft er inmiddels negen interlands op zitten en maakte tien doelpunten. In het nieuwe seizoen speelt ze voor Vlug en Lenig uit Geleen. “Het was echt een droom van mij om met Jong Oranje mee te mogen spelen”, vertelt ze. “Dit is er één die nu in vervulling gaat. Zo wil ik mij de komende jaren steeds blijven verbeteren en ontwikkelen, zodat ik misschien ooit voor een club in het buitenland kan gaan spelen.”

Op donderdag 27 augustus speelt Jong Oranje de eerste wedstrijd tegen Zweden. Uiteindelijk mogen de nummers één en twee van de vier poules door naar één van de twee winnaarspoules. Daarin kunnen de teams zich plaatsen voor de halve finales.

(Foto: Koen Rijpkema voor www.handbalfoto.nl)

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie