Harry de Ruyter winnaar Sporttrofee

21-4-2016 door: Redactie
Harry de Ruyter uit Kessel heeft op vrijdag 15 april bij het Sportgala Peel en Maas de gemeentelijke Sporttrofee gewonnen. Eerder op de avond kreeg Harry al de Bijzondere Waarderingsprijs uitgereikt. Judoka Rick Manders uit Helden, de A1 van de Panningse handbalclub Targos Bevo Hc, BMX’er Bo Piepers uit Kessel en handbiker Gwen van Rosmalen uit Venlo werden ook onderscheiden.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

De Ruyter kreeg de trofee vanwege zijn bijdrage aan de paarden- en mensport. Hij is bondscoach van de twee- en vierspan. Harry was van tevoren niet genomineerd in één van de categorieën en werd onder valse voorwendselen naar het Sportgala gelokt. Hij werd al verrast met de Bijzondere Waarderingsprijs en was helemaal overdonderd toen tienvoudig wereldkampioen en 27-voudig Nederlands kampioen vierspan IJsbrand Chardon hem de gemeentelijke trofee kwam uitreiken.

Rick Manders sleepte de trofee in de wacht voor Sporter van het jaar. De judoka werd Limburgs kampioen en mocht door zijn goede prestaties deelnemen aan verscheidene Europa Cup-toernooien. Hij is inmiddels aangesloten bij het centrum voor topsport en onderwijs om zo optimaal bezig te kunnen zijn met zowel het judo als zijn studie Orthopedische Technologie.

Targos Bevo Hc A1 wist de Sportploeg van het jaar te worden dankzij het Nederlands kampioenschap dat de ploeg behaalde in 2015. In de finale in Amsterdam versloegen de Panningnaren Aalsmeer toen in de laatste seconden.

BMX-er Bo Piepers werd Talent van het jaar vanwege zeer goede prestaties afgelopen jaar. Zo werd de Kesselnaar Nederlands kampioen, is hij leider in de Nederlandse en Europese ranking en werd hij achtste bij het laatste WK. Piepers kreeg onlangs de topsportstatus toegewezen van het NOC-NSF.

Gwen van Rosmalen kreeg de trofee in de categorie Sporters met een beperking. Voor deze categorie komen ook sporters met een beperking uit andere gemeenten uit Noord-Limburg in aanmerking. Van Rosmalen kreeg een herseninfarct, en raakte daarna ook nog eens betrokken bij een ongeluk. Na een ernstig auto-ongeluk moest ze weer lang revalideren. Inmiddels beklom ze verschillende bergen met haar handbike en deed ze onder andere mee aan de Venloop.

(Foto's: Ger Bos)

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie