Herverdeling van wijkagenten in Peel en Maas

6-12-2017 door: Redactie
De wijkagenten in het werkgebied van de politie Peel en Maas zijn gewijzigd. Door het vertrek van enkele wijkdienaren en de komst van nieuwe medewerkers, besloot de politie Horst/Peel en Maas het team te herverdelen. De vertrouwde gezichten blijven, maar gaan in andere kernen aan de slag.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

De politie-afdeling besloot zelf tot de wisseling. “Dit om de kwaliteit van ons werk, en dan met name wat wij voor de burgers kunnen betekenen, verder te verbeteren”, aldus de politie.

De elf kernen in Peel en Maas waren eerst verdeeld over vijf agenten die elk individueel werkten. De agenten werken nu in koppels in andere kernen binnen de gemeente. “Op die manier kunnen ze maximaal bereikbaar zijn voor de burgers en zo snel mogelijk actie ondernemen”, aldus teamchef Jeremy Jonker van de politie. “De veranderingen zorgen bovendien voor een verfrissende blik op de problematiek en passen daarmee ook in de visie van wijkgericht werken, waarin de wijkagent een belangrijke vooruitgeschoven post is in de wijk.”

Wijkagenten Arno Wilmsen en Ton de Bruin krijgen de dorpen Baarlo, Maasbree, Meijel, Beringe, Koningslust en Grashoek voor hun rekening. Ans Theunissen en Marion Vissers gaan aan de slag in Helden, Panningen, Egchel, Kessel en Kessel-Eik. Daarnaast worden Nico Oudenhoven, Sander Hermans en Erwin van der Burgt voor het hele gebied ingezet, maar krijgen ze elk eigen thema’s aangewezen waar ze zich op gaan focussen. Zo’n thema kan huiselijk geweld of jeugd zijn.

Een wijkagent houdt zich voornamelijk bezig met de aanpak van veiligheidsvraagstukken zoals overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer en maakt onderdeel uit van een basisteam. Wie vragen, tips of opmerkingen heeft over de veiligheid in de eigen buurt of wijk, kan contact opnemen met de wijkagent via 0900 88 44. Bij spoed of heterdaad moet altijd 112 worden gebeld.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie