Historische roman Panningse schrijver

18-4-2018 door: Redactie
Alya, de eerste historische roman van de Panningse schrijver Hay van den Munckhof, komt op dinsdag 24 april uit bij uitgeverij Mozaïek. Het boek is het eerste deel van een tweeluik, dat draait om de 14-jarige Alya die op een barre tocht door het negende eeuwse Europa gaat.
maskTop
Historische roman Panningse schrijver
maskBottom

Hay van den Munckhof werd geboren in Koningslust, maar woont sinds 1973 in Panningen met zijn vrouw. Hij werkte 42 jaar lang in het basisonderwijs. Naar eigen zeggen las hij als kleine jongen al graag, maar pas toen hij de 50 jaar gepasseerd was begon hij zelf met het verzinnen en opschrijven van verhalen. Verschillende verhalen werden opgenomen in bundels die na schrijfwedstrijden werden gemaakt. De historische roman Alya is echter het eerste complete boek dat wordt uitgebracht.

Het eerste deel van de tweeluik speelt zich af in het jaar 842 en vindt plaats in het islamitische Cordoba in het huidige Spanje. De 14-jarige Alya beheerst de talen van alle omliggende landen. ‘Dankzij Oncha, haar slavin uit Navarra, spreekt zij zelfs het Frankisch van de koninkrijken in het noorden. Als dat de emir ter ore komt, blijkt Alya’s gave niet alleen een zegen te zijn. Zeer tegen de zin van haar vader stuurt de emir Alya als tolk mee met een gezantschap naar het christelijke Navarra. Dat wordt het begin van een barre tocht, die Alya dwars door het negende-eeuwse Europa voert’, aldus de achterkant van het boek.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie