Vakanties

18-1-2018 door: Hoi
Vorig jaar ben ik met mijn klas naar Londen geweest. Ik heb het enorm leuk gehad en ik hoop nog vaker met vrienden en vriendinnen op vakantie te kunnen gaan. Laat mij uitleggen wat er zo anders is aan familievakanties tegenover vakanties met vrienden en vriendinnen.

Wanneer je met vriendinnen op vakantie gaat, is er een grote kans dat je andere monumenten gaat bezichtigen, dan wanneer je met je familie op vakantie gaat. Zo ben ik bijvoorbeeld toen ik in Londen was met mijn klas naar de London Dungeon geweest. Die moest overigens ontruimd worden, omdat er een brandmelding werd gedaan. Met mijn familie waren we hier nooit naartoe gegaan, omdat mijn jongere zusje geen fan is van ‘enge’ dingen.

Iets wat voor zichzelf spreekt, als je familie op die van mij lijkt, is dat je met je familie veel meer cultuur­monumenten gaat bekijken. Terwijl wanneer je met ­vriendinnen ergens naartoe gaat, shoppen bijvoorbeeld een must is.

Je brengt natuurlijk ook het grootste deel van je jeugd door met je familie, waardoor je weet wat je kunt verwachten wanneer je met hen op vakantie gaat. Je vrienden en vriendinnen zie je meestal alleen op school. Dus wanneer je dagen achter elkaar met ze doorbrengt, merk je kleinere dingen die ze doen en er is dan ook een grote kans dat je geïrriteerd raakt door die dingen. Ook al raak je misschien sneller ­geïrriteerd, toch ben ik van mening dat het een stuk leuker en spannender is om met vriendinnen op vakantie te gaan. Vooral omdat je meer activiteiten doet en dingen gaat bekijken voor mensen van je eigen leeftijd en de mensen om je heen vaker ook wat enthousiaster zijn dan je ouders.

Renée

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie