Eind­examens

17-5-2018 door: Hoi
Net zoals elk jaar in deze tijd zijn de eindexamens aangebroken. Dit jaar doen ongeveer 200.00 leerlingen van vmbo, havo en vwo examen, schrijft de NOS. De eindexamens duren tot en met dinsdag 29 mei.

Zelf doe ik nog geen examen dit jaar. Ik zit op dit moment namelijk op 5vwo en doe pas volgend jaar examen. Vrienden van mij zitten op havo en doen dit jaar dus wel examen. Persoonlijk merkte ik voorheen nog niks van examenstress, maar toen mijn vrienden er over begonnen te praten realiseerde ik mij dat het niet lang meer duurt voordat ik zelf ook examen ga doen.

Ik weet nog dat ik in de tweede klas als eerste uitleg kreeg over hoe de examens er ongeveer uit zouden kunnen zien en toen nerveus werd. Ik was bang dat ik het uiteindelijk niet zou gaan halen, maar naarmate ik ouder werd en het niveau hoger werd bleek het uiteindelijk mee te vallen. Nu maken we in de normale lessen vaak proefexamens van voorgaande jaren en deze zijn meestal toch iets moeilijker dan de normale toetsen. Door middel van examenvragen in een toets te gebruiken helpen leraren ons om ons voor te bereiden op het daadwerkelijke examen.

Zelf heb ik gemerkt dat het toch wel handig is om je al voor te bereiden op het examen en op wat erna komt, zelfs al duurt het nog een jaar totdat het zover is. Zo ben ik al naar verschillende open dagen geweest van universiteiten en heb ik me verdiept in studies. Als jij ook al snel examen doet, zou ik dit ook zeker aanraden om te doen. Het is informatief en bovendien leuk om je te focussen op je toekomst.

Lique

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie