Profielwerkstuk

21-6-2018 door: Hoi
Nu ik bijna aan het einde van mijn vierde jaar op de havo ben, is het tijd om aan mijn profielwerkstuk te beginnen. Waar mijn beste vriendin Masja en ik voor hebben gekozen om ons profielwerkstuk over te maken, zal hopelijk niet alleen ons aan een goed punt helpen, maar ook andere mensen helpen.

Wij hebben ervoor gekozen om onze talenten te combineren en zo een schilderij te maken dat Masja zal tekenen en ik daarna zal schilderen. We zijn van plan een uitzicht te maken dat voor zieke kinderen slechte herinneringen bevat, zoals een ziekenhuis, en het door middel van kleuren om te zetten naar iets dat niet meer zo slecht en treurig is. Hiernaast willen we ook een stichting helpen waarvan wij vinden dat ze voor een goed doel strijden. Vrijwel meteen kozen we Stichting Haarwensen. Dit omdat ze een pruik van mensenhaar, iets wat normaal enorm duur is, gratis weggeven aan diegenen die het nodig hebben.

Echter, omdat ze zo’n dure producten gratis weggeven, hebben ze het geld ook hard nodig. Daarom wilden we meer aandacht voor de stichting creëren en als het mogelijk is ook geld voor hen ophalen. Haar is iets dat een grote rol speelt in de zelfverzekerdheid van veel kinderen. Ik kan me echt niet voorstellen hoe het zou voelen om mijn haar te moeten verliezen door een behandeling tegen een ziekte of aandoening. Vandaar ook dat ik zelf al drie keer een staart heb gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Zelf denk ik altijd maar dat de kinderen waar het haar naartoe gaat, het veel harder nodig hebben dan ik. Ik hoop dat we ze in de loop van ons profielwerkstuk nog kunnen helpen en dat zij nog veel zieke kinderen een pruik kunnen schenken.

Renée

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie