Ik eet geen eieren meer sinds het fipronil-schanda

10-8-2017 door: Redactie
Het nieuws werd de laatste tijd vooral beheerst door het fipronil-schandaal. Het Barneveldse bedrijf Chickfriend gebruikte het voor mensen schadelijke mengsel van Dega 16 en fipronil in honderden pluimveebedrijven in Nederland. Daardoor raakte de eieren ook besmet. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) raadde aan terughoudend te zijn met het eten van eieren. Supermarkten haalden de eieren massaal uit de winkel.

Het slimste is om het zeker voor het onzekere te nemen en inderdaad geen eieren meer te eten. Even een paar weken wachten en dan is het allemaal opgelost. De NVWA geeft niet voor niks een waarschuwing. Zeker als je kinderen hebt, is het logisch om het eitje even links te laten liggen.

Aan de andere kant is het zo dat het eten van één of twee eieren geen kwaad kan, zo geven de NVWA en het Voedingscentrum zelf aan. Daarnaast zijn de eieren die gevaarlijk zijn al uit de schappen gehaald. Die er nu liggen zijn gewoon veilig. Het schandaal valt mee en wordt veel te groot gemaakt en de boeren zijn de dupe.

Ik eet geen eieren meer sinds het fipronil-schandaal. Wat vindt u?

Uitslag vorige week (week 31) > De Veldstraat in Baarlo moet een 30-kilometerzone worden > eens 62% oneens 38%

Reageer op dit artikel
Schrijf als eerste bezoeker een reactie op dit artikel!
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie