Onzekerheid over ­jeugdactiviteiten in Helden

31-8-2017 door: Redactie
Drie jeugdactiviteiten die jaarlijks georganiseerd worden door Gezamenlijke Buurten Helden Dorp (GBHD) staan op de tocht. “Als we niet genoeg vrijwilligers krijgen om te ondersteunen bij de activiteiten, dan kunnen we ze helaas niet door laten gaan”, aldus Ellen Bouten, secretaris van GBHD.

GBHD organiseert ieder jaar een activiteit in Helden tijdens Koningsdag, Sint Maarten en Sinterklaas. “De ­activiteiten worden altijd druk bezocht”, legt Ellen uit. “Ieder jaar hebben we net genoeg vrijwilligers om de activiteiten door te laten gaan. Het is al jaren een moeilijke opgave om vrijwilligers te werven, maar dit jaar is het een serieus probleem. De afgelopen tijd hebben veel mensen zich afgemeld en is er te weinig nieuwe aanwas gekomen. We hebben al verschillende, lokale media hierover geïnformeerd, zijn op scholen geweest en hebben mensen persoonlijk benaderd. We hebben dus al van alles geprobeerd, maar het mag allemaal niet baten.” De taken van een vrijwilliger zijn niet ingewikkeld en kost het niet veel tijd om deze te vervullen, volgens Ellen. “Per activiteit ligt al een volledig draaiboek klaar”, vertelt ze verder.

“Eén of twee maanden van tevoren kom je als comité bij elkaar om de taken te verdelen. Dit duurt hooguit één uur. Daarna kan het zijn dat er nog wat telefoontjes gepleegd of mailtjes gestuurd moeten worden. Ook zijn er vrijwilligers nodig voor de dag waarop de activiteit plaatsvindt. Na de activiteit is er nog een evaluatie die maximaal één uur duurt. Het zijn dus maar kleine taken waar je dus ook niet veel tijd mee kwijt bent.” Op dit moment is het tekort zo groot geworden, dat er per activiteit zo’n vijf tot zes vrijwilligers nodig zijn. Ellen: “Het zou fijn zijn als er mensen zijn die met de voorbereiding en met de dag van de activiteit beschikbaar zijn, maar het hoeft niet. Je kunt ook alleen met de voorbereiding helpen of alleen tijdens de activiteit zelf. Daarnaast kunnen ook mensen van buiten Helden zich opgeven als vrijwilliger. De beloning die het oplevert, is dat kinderen mee kunnen blijven doen met de activiteiten. Het plezier dat ze daaraan beleven, geeft gewoon een kick.” Neem voor meer informatie contact op met GBHD via gbhd.helden@hotmail.com of via 06 11 40 30 07.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie