Judoka Mark van Dijk pakt derde prijs

9-5-2018 door: Judoka Mark van Dijk pakt derde prijs
Op zondag 6 mei mocht judoka Mark van Dijk van Judoclub Helden aantreden voor zijn derde European Cup. De kampioenschappen vonden plaats in Cluj-Napoca in Roemenië en Van Dijk behaalde er de derde plaats.
maskTop
Judoka Mark van Dijk pakt derde prijs
maskBottom
Mark van Dijk, tweede van rechts, werd derde in Cluj

De judoka had deze uitzending verdiend na zijn resultaten op de European Cups in Berlijn en Teplice, waar hij achtereenvolgens tweede en derde werd. Ook in Roemenië was het een heel sterk veld. Mark had in verband met zijn eerdere resultaten in de eerste ronde een vrijloot. In de tweede ronde won hij op ippon van de Israelier Yaheli Lavi. Hiervoor had hij maar 21 seconden nodig. Ook de derde ronde tegen de Italiaan Allessandro Chirulli ging al na 34 seconden op ippon naar Mark. In de kwartfinale trof hij de sterke en hoog gerankte Roemeen Alex Cret. Deze partij ging in Golden Score en na een minuut werd een tiltechniek van Mark overgenomen door zijn tegenstander, waardoor Mark verloor. Deze Roemeen werd uiteindelijk de winnaar van dit kampioenschap.

In de herkansingen won Mark achtereenvolgens op wazari van de Hongaar Peter Safrany en van de sterke Bulgaar Georgi Dinev, die er zelfs weer met ippon af ging. Daardoor mocht Mark wederom judoën voor brons. In die partij moest hij het opnemen tegen de Kroaat Tin Straza. Mark domineerde die partij en maakte het met een prachtige offerworp (Sumi gaeshi) af op ippon, waardoor hij ook op deze derde European Cup op het podium kwam.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie