Kant-en-klaar

24-8-2017 door: Karin vertelt
Gemak dient de mens en tijd is schaars. Snel resultaat is wenselijk, zonder dat het al teveel moeite kost. En oplossingen krijgen we ook graag kant-en-klaar, want tijd om ergens eens uitgebreid over na te denken, nemen we nog nauwelijks. En dat is jammer, want je mist iets essentieels. Het proces wat eraan vooraf gaat.

Dat proces waarin je stap voor stap bedenkt hoe je iets gaat aanpakken, slaan we steeds vaker over. We gunnen er ons simpelweg de tijd niet meer voor, want er zijn nog zoveel dingen die moeten gebeuren. Om dan juist stil te gaan zitten en alles eens rustig te overdenken, is nou net zo belangrijk. Vroeger vertelden ze al dat je van voorzeggen niet wijzer wordt, maar dat je leert door zelf te doen. Misschien gaat het een keer fout, maar dat zijn jouw leermomenten. Wat je zelf hebt ervaren, zal je lang bijblijven. Maar wat je kant-en-klaar is aangedragen, zal vervliegen in een zucht.

Het gebeurt mezelf ook. Sta je weer snel uit een pakje te koken waarin de liefde ontbreekt. Terwijl het verzamelen van vers, de tijd nemen en begrijpen hoe een gerecht in elkaar steekt, zoveel meer voldoening geeft. Dat probeer ik dus steeds vaker. Mijn nieuwe baan, waar de momenten dat het niet lekker loopt en ik dat zelf op moet lossen, me zoveel meer leren dan de momenten waarop het me voorgezegd wordt. En het nieuwe huis wat geduldig op ons wacht.

Voorlopig kunnen we nog niet vooruit, maar in ons hoofd wordt stap voor stap bedacht hoe het zou kunnen gaan worden. Wat niet naar wens is, geeft je de mogelijkheid het te vormen tot jouw droomhuis. En dat kost tijd en moeite, maar wat je terug krijgt is een thuis. En daar kan geen kant-en-klaar tegenop!

Karin

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie