Baarlose kapellen doelwit van dieven

22-2-2018 door: Redactie
Een tweede kapel in Baarlo is het doelwit geworden van dieven. Twee koperen kaarsenhouders werden vrijdag 16 februari gestolen uit de Annakapel op de Hoogstraat in Baarlo. Eerder werden diverse spullen uit een kapel aan de Napoleonsbaan ontvreemd. De politie onderzoekt of er een verband is met enkele diefstallen in kapellen in Heythuysen datzelfde weekend.
maskTop
Baarlose kapellen doelwit van dieven
maskBottom
De Annakapel op de Hoogstraat in Baarlo

“Het lijkt erop dat wij het doelwit zijn van kleine criminelen die het niet zo nauw nemen met het mijn en dijn”, vertelt Ed Groenendaal, penningmeester van Stichting Maasbreese Wegkapellen die zich inzet voor het in stand houden en restaureren van kapellen en wegkruisen in Maasbree en Baarlo. “De kapellen zijn wel erg vaak het doelwit de laatste tijd. Zijn het geen vernielingen, dan is het diefstal.”

De kapel van de Heilige Familie aan de Napoleonsbaan Zuid in Baarlo was in oktober en november het doelwit van vandalen. Toen werd de plexiglazen plaat van de deur kapot-gemaakt. Op zondag 11 februari werden onder andere kaarsen, schilderijtjes en rozenkransen gestolen. Nu is een ander kapelletje in Baarlo het doelwit. Op vrijdag 16 februari zijn overdag twee koperen kandelaars ontvreemd uit de Annakapel die midden in een woonwijk staat. “Het is voor zover ik weet de eerste keer dat er hier iets gestolen is”, aldus Groenendaal. “Ik heb ook geen idee wat de waarde van de voorwerpen moet zijn. Wat mij wel is opgevallen, is dat de kandelaars zijn meegenomen en de kaarsen in het raamkozijn zijn achtergebleven.”

Er zijn drie aangiftes binnengekomen bij de politie, zo laat zij weten. Er wordt onderzocht of er een verband is met soortgelijke incidenten in de gemeente Leudal. “In Heythuysen zijn in hetzelfde weekend ook spullen gestolen bij kapellen”, aldus een woordvoerder. “Dit zijn geen kwajongensstreken meer. Het lijkt te georganiseerd.” Er heeft zich tot nu toe één getuige gemeld bij de politie die een deel van een kenteken heeft doorgegeven van een auto die bij de Heilige Familie-kapel in Baarlo is gezien.

De politie ontvangt graag meer informatie over de diefstallen. Iedereen die iets heeft gezien bij de kapellen aan de Napoleonsbaan en Hoogstraat, kan zich bij de politie melden via 0900 88 44 of door anoniem te bellen naar 0800 70 00.

Disclaimer | CopyrightŠ 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie