Dag huis, dag thuis

8-2-2018 door: Karin vertelt
Maandagmorgen, ik zit in een leeg huis met hier en daar nog wat verloren spullen. Stofwolken die uit lastige hoekjes tevoorschijn kwamen dansen wat om me heen zodra ik beweeg. Op de muur nog een foto, de klok, een lamp die herinneren aan ons, de vorige bewoners van dit huis. Waar de ziel al is verdwenen, laat zich nu de ruimte van dit huis zien.

Er is hard gewerkt de ­afgelopen week. Een verhuizing is al best een klus, maar alles moest in 4,5 dag. Een behoorlijke uitdaging. Met frisse moed en een planning gingen we aan de slag. Er moest geverfd worden, liefst alles, maar in ieder geval de belangrijkste leefruimtes. De plafonds waren een makkie, maar bij de muren moest de planning regelmatig bijgesteld worden. En zo stonden we zelfs op de dag van de verhuizing nog de laatste puntjes bij te smeren.

Ook de indeling van het huis bleek een uitdaging. Koop nooit een huis op je meubels, wordt er wel eens gezegd, dat is ons dan erg goed gelukt. Bijna overal zat er iets in de weg, was de muur net te kort, of het plafond net te laag. Bijna alles hebben we weten op te lossen. Je wordt vanzelf creatief. Omdenken blijkt een handige vaardigheid.

Op de verhuisdag zelf bleek alles mee te zitten. Droog en genoeg hulp. Bijna alles staat er nu. En met het begin van de lente zullen ook de bestelde meubels en ons bed er zijn. Dat duurt dus nog even. Maar we kunnen slapen en zitten. Al is het dan nog niet heel comfortabel, dat komt wel. Het wordt vanzelf een thuis. Met het schoonmaken van ons oude huis wachten ons de laatste loodjes. En de nieuwe bewoners gaan er vast ook iets moois van maken. Wij nemen de herinneringen mee…

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie