KBO-debat als vragenuurtje

8-3-2018 door: Redactie
KBO Peel en Maas hield op donderdag 1 maart het jaarlijkse debat met alle politieke partijen uit Peel en Maas. Het leverde bij vlagen een interessante discussie op tussen de partijen, maar het debat werd door de leden van de verschillende KBO’s vooral gebruikt om prangende vragen te stellen. De algemene teneur over de politiek was niet heel positief.
maskTop
KBO-debat als vragenuurtje
maskBottom

Raf Janssen, nummer vier op de kandidatenlijst, was aanwezig als afvaardiging van PvdA/GroenLinks. Eigenlijk was hij bij het debat om te discussiëren over de standpunten van zijn partij waarmee ze de komende verkiezingen ingaan, maar dit pakte iets anders uit. De huidige wethouder kreeg vooral vragen over hoe het nu allemaal werkt in Peel en Maas. Het gebrek aan debat zorgde ervoor dat er vooral vragen uit de zaal beantwoord werden en dat de verschillende partijen de problemen erkenden en er samen met de KBO’s naar willen kijken. Zo werd de als debat bedoelde bijeenkomst een moment voor de bestuursleden van de ouderenverenigingen om hun vragen en zorgen te uiten.

Het ‘debat’ werd op momenten overigens wel interessant. Vooral toen het ging over zorgwoningen en het grote gebrek daaraan. Toch ontstond er geen discussie. Alle partijen, AndersNu, CDA, VVD, Ton Hanssen, PvdA/GroenLinks en Lokaal Peel&Maas, gaven namelijk aan dat zij vinden dat er snel meer ouderenwoningen moeten komen. Dat was voor Cor Roelofs, voorzitter van KBO Peel en Maas, aanleiding om aan te geven dat hij er nog niet al te veel vertrouwen in heeft dat het goed komt. “Drie jaar geleden stelden we de vraag of er wel genoeg gebouwd wordt. Toen zagen we al een tekort aankomen, maar er is niks mee gedaan.”

Twee bestuursleden van KBO Kessel-Eik lieten eveneens weten niet erg te rekenen op steun vanuit de gemeenteraad. “Ze zijn al vier jaar aan het vergaderen en er gebeurt niks. Dit soort gesprekken helpen een maand, daarna is het af en zijn ze alles weer vergeten. Er wordt veel beloofd, maar er komt weinig van terecht. We hopen dat ze het nu wel oppakken, want er zijn gewoon te weinig woningen in Kessel-Eik. Er zijn genoeg jongeren die wegtrekken, omdat er niks te vinden is in ons eigen dorp.”

Het woningen-vraagstuk beheerste ook al de vorige debatten en het lijkt één van de belangrijkste thema’s te zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen. Toch is dat opmerkelijk, aangezien alle partijen er hetzelfde in staan: zo snel mogelijk meer woningen. Voor zowel starters als ouderen. Ook vinden de partijen het afbreken van de bejaardentehuizen de schuld van de landelijke regering en volgens hen had dat nooit mogen gebeuren.

“Het ging goed”, sloot Cor Roelofs het ‘debat’ af. “Over een paar jaar hebben we weer bejaardentehuizen en extra woningen voor ouderen, zo hebben we vanavond gehoord”, liet hij met een gezonde dosis sarcasme weten. “Er is weer veel beloofd, maar het gaat waarschijnlijk toch niet gebeuren.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie