Kerkverlichting Meijel toch vergoed

25-10-2017 door: Redactie
De verzekering vergoedt toch de door een blikseminslag beschadigde kerkverlichting in Meijel. Dit besloot zij nadat het parochiebestuur een second opinion had aangevraagd, toen de verzekeraar weigerde uit te keren. Wanneer de nieuwe verlichting geďnstalleerd wordt, is afhankelijk van de geplande renovatie aan het gebouw.

De ledverlichting werd in december 2015 aangebracht aan de Meijelse kerk, maar raakte in juni 2016 beschadigd door een blikseminslag. Volgens het expertisebureau dat de schade onderzocht, was de verlichting waardeloos geworden en sindsdien bleef de kerk in het duister gehuld. De schade werd geschat op 76.000 euro. In eerste instantie wilde de verzekeraar de schade niet vergoeden, omdat de nieuwe ledverlichting in 2015 niet was aangemeld in de polis, vertelt Jos van Hal van het kerkbestuur. “Uit een second opinion die werd gedaan, bleek dat wij helemaal niet verplicht waren de nieuwe verlichting door te geven aan de verzekering. Toen besloot de verzekering de schade toch te vergoeden, wat inhoudt dat wij nieuwe verlichting kunnen gaan aanschaffen.”

Beginnen in lente

Wanneer de nieuwe verlichting geïnstalleerd wordt, is volgens Van Hal nog niet bekend. “Dat is afhankelijk van wat deskundigen zeggen die betrokken zijn bij de restauratie van de kerk. In de lente willen we daarmee beginnen, maar het is de vraag of de nieuwe ledverlichting die restauratie belemmert. We wachten het oordeel van de deskundigen daarom eerst af. Maar voor de Meijelse gemeenschap zouden we het liefst zo snel mogelijk doen. Als iemand zich meldt die garant wil staan voor eventuele schade aan de verlichting door de restauratie, dan installeren we de lampen meteen.”

De vorige maand overleden wethouder Arno Janssen zette zich de afgelopen periode in voor een goede afhandeling van de beschadigde verlichting. Wethouder Roland van Kessel, die dit dossier van hem overneemt, laat weten het fantastisch te vinden dat er een einde is gekomen aan het lange wachten. “De verlichting werd erg gemist en zowel het kerkbestuur als de gemeente kregen er veel vragen over. Nu kan er weer doorgepakt worden.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie