Kiss en Ride-strook De Wissel Panningen

16-11-2017 door: Redactie
Basisschool De Wissel in Panningen heeft sinds maandag 6 november een Kiss en Ride-strook bij de school om het makkelijker te maken voor ouders om hun kinderen af te zetten en op te halen. De strook werd aangevraagd door de school. Het betreft een proef van drie maanden, aldus de gemeente.
maskTop
Kiss en Ride-strook De Wissel Panningen
maskBottom

Uit de proef moet blijken wat voor effect een dergelijke strook heeft op de buurt, zo laat de gemeente weten. Het is niet zo dat de school last heeft van extra drukte of ongelukken. “Gegevens over de drukte zijn er niet”, laat de gemeente weten. Wat betreft ongelukken meldt de gemeente dat er sinds 2001 geen ongelukken op de wegen rond de basisschool zijn opgenomen in het landelijke ­registratiesysteem.

De Kiss en Ride-zone komt te ­liggen aan de Schoutenring aan de kant van de hoofdingang van de school. Er mogen geen auto’s geparkeerd ­worden tijdens de breng- en haal­momenten. Die tijden zijn op school­dagen van 08.15 tot 08.45 uur, van 12.00 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 15.30 uur. Buiten de tijden is het gewoon toegestaan te parkeren op de strook.

De gemeente is akkoord gegaan met de Kiss en Ride, maar stelt dat lopen of fietsen naar school nog altijd de voorkeur heeft. “Leerlingen met de fiets of te voet naar school laten gaan, wordt al op diverse manieren gepromoot en gecommuniceerd door school en gemeente”, laat de gemeente weten. “Ook nu met het informeren van ouders over de Kiss en Ride-proef is dit nadrukkelijk aan de orde geweest. De uiteindelijke verantwoordelijkheid om hierin bij te dragen, ligt uiteindelijk bij de ouders of verzorgers. Neemt niet weg dat we met scholen blijven zoeken naar mogelijkheden om de verkeersveiligheid van alle weggebruikers rondom de school te optimaliseren.”

In Maasbree ligt al een Kiss en Ride-strook bij de straat Op de Kemp bij de twee basisscholen. Daar zijn ze volgens de gemeente tevreden over het effect ervan. “De nieuwe ­situatie in Maasbree werkt beter dan de oude. Op dit moment krijgen wij geen ­klachten.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie