Veel klussen aangemeld voor NLdoet

8-3-2018 door: Redactie
In totaal zijn er in de gemeente Peel en Maas 57 klussen aangemeld voor de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Koningslust spant verrassend genoeg de kroon in de gemeente met liefst 25 klussen. Die vinden voornamelijk plaats bij zorginstelling Daelzicht. NLdoet vindt dit jaar plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart.

Naast de klussen bij Daelzicht kan in Koningslust ook meegeholpen worden aan het opknappen van natuurpark Vlakbroek. Ook in andere dorpen is er van alles te doen. In Panningen (acht klussen) is het bijvoorbeeld mogelijk een jeu de boulesbaan te verbreden bij buurtvereniging De Kronkel, een afdak te maken op het Piushof of leren een circusartiest te worden bij atelier Oet de Verf.

In Baarlo (vijf klussen) kan onder andere meegeholpen worden aan de beugelbaan op de Soeterbeek en kan er cake gebakken worden met bewoners van het Kuukven. Bij het zwembad in Kessel (vijf klussen) kan geschilderd en schoongemaakt worden en bij de Sint Anthoniusmolen worden allerhande activiteiten ondernomen, zoals het plaatsen van een nieuwe poort en insectenhotel en diverse opruimwerkzaamheden. In Egchel (één klus) is het mogelijk festival EGOpop mee te helpen met het maken van aankleding voor het evenement.

In Maasbree (vier klussen) begint men alvast met het maken van het decor voor de Kindervakantieweek in de zomer en het pimpen van balkonnen en tuintjes. Bij de Beringse boswachterij De Kievit kunnen vrijwilligers meehelpen bij de voorjaarsschoonmaak en ook is het in Beringe (vier klussen) mogelijk mee te helpen bij het opruimen van het 5x-Beringenbos.

Bij schutterij St. Urbanus in Grashoek (één klus) kunnen vrijwilligers meehelpen met onderhoudsklussen die moeten gebeuren aan het gebouw en het omliggende terrein. Ook in Meijel (twee klussen) kan bij een schutterij meegeholpen worden. St. Nicolaas wil een nieuwe afrastering plaatsen. Bij de Meijelse buurtvereniging Bemselkesvelt zijn ze op zoek naar buurtgenoten die mee willen helpen met het opknappen van de speelveldjes. Ten slotte is het in Helden mogelijk wafels te bakken met de bewoners van de zorgwoningen aan de Ruijsstraat.

In 2016 en 2017 werden vijftig klussen in Peel en Maas aangemeld voor NLdoet. De actie is een initiatief van het sociaal fonds Het Oranje Fonds en wil onder meer laten zien hoe belangrijk vrijwilligers zijn in onze samenleving. Kijk voor meer informatie en alle aparte klussen op www.nldoet.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie