Pierre Hebben koning schutterij Kessel

26-4-2018 door: Redactie
Pierre Hebben is zaterdag 21 april benoemd tot de nieuwe koning van schutterij St. Hubertus uit Kessel. Net als in 2001 en 2009 wist hij tijdens het jaarlijkse koningschieten de vogel eruit te schieten.
maskTop
Pierre Hebben koning schutterij Kessel
maskBottom
Foto: Herm Nijssen

Er waren drie koningschappen te verdelen. Bij de schutters werd door zeven personen om de eer gestreden. Bij het negentigste schot gaf de vogel zich gewonnen. Pierre Hebben ging, net als in 2001 en 2009, met de eer strijken en mag zich in 2018 wederom tooien met het koningszilver van St. Hubertus.

Bij het korps werd door vijftien personen deelgenomen. Na 103 schoten viel de eer te beurt aan Jeroen Houtappels. Dit jaar al voor de tweede keer. In 2008 wist hij het korpskoningschap ook al te bemachtigen.

Bij de burgers werd door elf deelnemers gestreden om de titel. Het was een lange strijd voordat de vogel naar beneden tuimelde. Bij het 113e schot ging de vogel ‘door de knieën’, maar bleef hij nog hangen. Vervolgens wist Margriet Scheenen, een van de trouwste bezoeksters van de club, met een welgemikt 114e schot alle overigen naar de kroon te steken. Zij ging met de eer strijken van het burgerkoningschap. En dit niet voor de eerste keer: als rasschutter behaalde zij in 2001 en 2004 ook al de titel van burgerkoning. Deze prestatie werd bekroond met een jaar gratis lidmaatschap van Hubertus. 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie