Op zoek naar het Koningsluster vliegveld

9-5-2018 door: Redactie
Stichting Kunst en Cultuur Maasbree kreeg onlangs bezoek van een delegatie uit Engeland. Het betrof familieleden van soldaten die op het kerkhof in Maasbree begraven liggen. Samen met leden van de stichting maakten zij een tocht langs de route die hun overleden familieleden ook maakten. In Koningslust hoorden ze over een verdwenen vliegveld.

“We hebben met deze mensen in het voetspoor van hun overleden familieleden de laatste tocht gemaakt van Koningslust naar Maasbree”, vertelt Ton Boots van Stichting Kunst en Cultuur Maasbree. “Zo zijn we op diverse plaatsen geweest die voor de familieleden interessant waren.”

Het gezelschap ging ook langs het klooster in Koningslust, al is daar heden ten dage niets meer van te zien. “Voordat de Engelse militairen naar Maasbree trokken, zijn ze op het klooster ingekwartierd geweest”, aldus Ton. “Van mensen uit Koningslust hoorden we toen dat er een klein vliegveld was in de nabijheid van het klooster. Daar hadden we eerder nog niet van gehoord.”

Volgens de gesproken inwoners van Koningslust landden op het vliegveld kleinere vliegtuigen waar ook zes tot acht personen in konden plaatsnemen. “Waarschijnlijk zullen deze vliegtuigen voorraden hebben gebracht, zoals voedsel- en oorlogsmaterieel”, aldus Ton. “Op de terugtocht zullen ze ook gewonde soldaten hebben meegenomen naar bijvoorbeeld Antwerpen of Brussel, maar dat zijn gedachten die we hebben. Zekerheid hebben we niet.”

Ton zou graag meer te weten komen over het vliegveld en vraagt mensen die hier meer over weten, zich te melden bij hem. Ook foto’s zijn van harte welkom. Contact opnemen met Ton kan via 06 24 37 01 17 of door een mail te sturen naar
tonwil@home.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie