Sjliepseloop door centrum van Panningen

11-1-2018 door: Redactie
Een zelfgevouwen, papieren stropdas veilig naar het einde loodsen en onderweg acht kroegen langsgaan. Dat is wat zondag 14 januari tijdens de Sjliepseloop in Panningen gaat gebeuren. Het idee komt van een groep ondernemers uit de regio die ook al jaren de Eierloop in Venlo organiseert.
maskTop
Sjliepseloop door centrum van Panningen
maskBottom

Twee ondernemers uit Peel en Maas pakten de organisatie voor de Sjliepseloop op, maar het idee komt vanuit Junior Kamer Venlo, een jonge ondernemersvereniging uit de stad. “Al enige jaren worden in Venlo de kroegentochten Eierloop en afgelopen jaar voor het eerst de Oktoberfestloop georganiseerd”, vertelt Nathalja Kremers. De in Koningslust geboren onderneemster is eigenaresse van dameskledingzaken in Panningen en Venlo en lid van de Juniorkamer. “Afgelopen jaar heb ik samen met Bart Kranen uit Helden, die werkt bij een accountancybureau, het plan opgepakt om nog zo’n kroegentocht te gaan organiseren, maar dan in onze eigen gemeente. Dat werd Panningen.”

De organiserende ondernemers zochten horecazaken in het centrum van Panningen die mee wilden werken. “Ze reageerden meteen enthousiast”, aldus Kremers. “Ze wilden ons graag helpen de Panningse horeca op de kaart te zetten in de omgeving.” Aan de tocht doen acht zaken mee. Om de afstand tussen sommige deelnemende bedrijven te overbruggen, rijdt er een treintje rond.

Het idee van een kroegentocht als de Eierloop of de Oktoberfestloop, is dat deelnemers het voorwerp dat ze krijgen bij de start, na een rondje langs de kroegen, weer heelhuids moeten inleveren bij de kroeg waar ze gestart zijn. Ondertussen krijgen ze in elke kroeg één shotje sterke drank. Tijdens de Eierloop, die met Pasen wordt gehouden, is dit voorwerp een rauw ei. Bij de loop in oktober krijgt iedereen een Duits worstje. In Panningen krijgen deelnemers een stropdas, die ze zelf moeten vouwen, mogen versieren en om moeten doen. Verliest een deelnemer zijn of haar ‘sjlieps’, dan moet een vervangingsstropdas worden aangeschaft. “Mensen doen er alles aan om hun voorwerp te beschermen”, aldus Kremers. “Er worden tasjes meegenomen of hele kooitjes gebouwd om het worstje of ei te bewaren, dus we verwachten ook dat de stropdassen goed worden beschermd. Ieders creativiteit wordt er door geprikkeld, maar dat maakt het juist zo leuk.”

De Sjliepseloop begint om 15.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Kijk voor meer informatie en voor de deelnemende kroegen op www.sjliepseloop.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie