Kruispunt Zandberg Helden aangepakt

4-7-2018 door: Redactie
De Zandberg in Helden wordt aangepakt om de weg voor onder andere fietsers en voetgangers veiliger te maken en de gemeente draagt de kosten hiervoor. De gemeenteraad van Peel en Maas besloot dit op dinsdag 3 juli. Wethouder Paul Sanders wil daarnaast dat de Midden Peelweg ook voor tractoren toegankelijk wordt.

De gemeenteraad heeft 200.000 euro beschikbaar gesteld om het kruispunt Zandberg-Midden Peelweg dusdanig aan te passen, dat de weg verkeersveiliger wordt. Momenteel moeten vrachtwagens via de Molenstraat in Helden rijden om de bedrijven op Zandberg te bereiken. Door het kruispunt aan te passen, kan vrachtverkeer straks via de Midden Peelweg rijden en afslaan naar de Zandberg.

De kosten worden volledig door de gemeente gedragen. Tijdens een eerdere raadsvergadering gaf Joep Hermans van Lokaal Peel&Maas aan dat hij vond dat aspergeteler Teboza mee moest betalen aan het aanpassen van de weg. Dit omdat het bedrijf volgens Hermans mede verantwoordelijk is voor de toegenomen onveilige verkeerssituatie op de weg, omdat veel vrachtverkeer bij de teler moet zijn. Hermans zei dinsdag 3 juli dit idee niet door te willen zetten, om het proces niet nog meer te vertragen: “Bewoners zijn al vijf jaar bezig om deze verandering voor elkaar te krijgen en ze kijken uit naar een oplossing.”

Wethouder Paul Sanders gaf daarnaast aan dat hij met provincie Limburg in gesprek wil over het openstellen van de Midden Peelweg, zodat tractoren straks wel over de weg mogen rijden. “Dan hoeven ze niet meer door bijvoorbeeld de Baarlose kern te rijden”, aldus Sanders.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie