‘Kunstdorp Baarlo’

4-7-2018 door: Redactie
De zes kunstwerken waaraan de afgelopen weken in Baarlo werd gewerkt tijdens het internationale beeldhouwproject Baarlo Steengoed! zijn zaterdag 30 juni officieel onthuld. Daarmee heeft Baarlo zich volgens burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo bewezen als kunstdorp.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Lien-chin Hou uit Taiwan, Leonard Rachita uit Frankrijk, de Nederlandse Karin van Ommeren, de Bulgaarse Radoslan Sultov, Hiroyuki Asano uit Japan en Venlonaar Hans Reijnders stapten voor de officiële onthulling in een bootje op de Kwistbeek in Baarlo. Als verwijzing naar de ontstaansgeschiedenis van de miljoenen jaren oude stenen die zijn gebruikt, werden de kunstwerken ‘bevrijd’ uit het ei van een dinosaurus. Vanuit het bootje prikten de kunstenaars een grote, witte ballon door met een grote stok.

“Chapeau aan stichting Baarlo Leeft! en de vele vrijwilligers”, aldus burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo, die de onthulling van de kunstwerken van start liet gaan. “Kunst verbindt en dit was een prachtig voorbeeld. Baarlo is een kunstdorp is mijn conclusie na de officiële onthulling van de prachtige kunstwerken die zijn verrezen.” Ook de organisatie kijkt met volle tevredenheid terug. “Het was een grandioos geslaagd evenement, zonder regen, met alleen maar tevreden deelnemers, vrijwilligers, bezoekers en sponsoren. Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan een zeer geslaagd ­evenement.”

De beeldhouwwerken blijven nog een aantal dagen staan en worden daarna ergens opgeslagen. In juni 2019 worden de werken onthuld op de zes locaties in Baarlo waarvoor ze zijn gemaakt, ter ere van het 800-jarig bestaan van het dorp.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie