Het laatste pilsje van Thej en Nel

14-2-2018 door: Redactie
Nog één weekend staan Theo (Thej) Gommans (65) en Nel Manders (61) achter de bar bij café Manders in Egchel. Na het weekend van vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 februari nemen de twee afscheid van hun kroeg. Nieuwe eigenaren Guus en Vera nemen dan het stokje over. “We nemen zonder poeha afscheid, maar we gaan het zeker missen”, aldus het vertrekkende echtpaar.
maskTop
Het laatste pilsje van Thej en Nel
maskBottom

Op Facebook namen de twee al afscheid met een zelfgemaakt gedicht. Gebaseerd op de tekst van ‘Egchels Geveul’, overigens geschreven door hun eigen zoon, kondigden Thej en Nel hun laatste weekend als kasteleins aan. “Want wat weh met uch heije, det is neet oet legge. Wat weh met uch belaevde, blieft in oos hert ut ganse laeve”, schreven de twee onder meer recht uit hun hart.

Ze gaan hun eigen kroegje wel ontzettend missen. “Vooral het contact met de jongeren”, vertelt Nel. “Maar het is goed dat er nu twee nieuwe, jonge eigenaren komen met een eigen visie. Dat is goed voor het café en het dorp.” Want volgens Thej en Nel is een kroeg in een kleine kern als Egchel onmisbaar. “Het is een huiskamer voor veel mensen, een trefpunt.”

In het gedicht stellen Thej en Nel nog een vraag aan Egchel. “Weh zien blej det we ut hebben kinne overdrage. Zorgt geh det ut vur Vera en Guus geit slage?”, eindigt het gedicht. Nel: “Jarenlang hebben mensen gezegd dat het eeuwig jammer zou zijn als de kroeg weg zou gaan en nu is het tijd om te laten zien dat Egchel inderdaad de kroeg wil behouden. Als we allemaal samen een café willen in Egchel, dan moeten we ook samen zorgen dat het blijft bestaan.”

De twee zijn heel blij dat Guus en Vera de naam (Bej) Manders blijven gebruiken. “Het is een begrip in het dorp”, vertelt Thej. “Nel is hier opgegroeid toen de kroeg nog van haar ouders was en dan is het fijn als die nostalgie blijft.” Ze organiseren wel een laatste weekend, maar verwacht niet te veel poeha van Thej en Nel. “Die toeters en bellen moeten Guus en Vera maar doen bij hun opening”, vindt Thej. “Je kunt een oude man van 65 jaar toch niet meer op de bar zetten. Daarbij moeten we dat weekend gewoon nog werken in de kroeg en het cafetaria. En zondags wordt er gewoon gevoetbald, dus dan moet er ook gewoon iemand staan. Nee, geen hoempapa, maar hopelijk wel een mooi laatste weekend.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie