Lijsttrekkers Peel en Maas: Paul Sanders (VVD)

28-12-2017 door: Redactie
Het vrijwilligerswerk bij de voorloper van Dorpsoverleg Maasbree bracht de 47-jarige Paul Sanders in 2010 de politiek in. Hij werkte jarenlang als projectmanager en wilde meer doen voor een duurzamer Peel en Maas. Omdat er volgens de in Maasbree woonachtige VVD’er nog genoeg werk aan de winkel is, gaat de lijsttrekker voor een tweede termijn als wethouder.
maskTop
Lijsttrekkers Peel en Maas: Paul Sanders (VVD)
maskBottom

Sanders is geboren in Blerick, maar verhuisde later samen met zijn vrouw naar Venlo. Toen vrienden en kennissen kinderen kregen en dit bij Paul en zijn vrouw niet lukte, besloot het stel terug naar het dorp te gaan. “We zochten een landelijkere omgeving met meer rust”, aldus Sanders. “Inmiddels wonen we al tien jaar in Maasbree. Ik ben ook meer een dorpsmens.”

Omdat de kinderwens bleef, startten Sanders en zijn vrouw een adoptieprocedure. “Tegen de verwachting in kregen we in 2011 opeens toch nog een zoon, Yip. De wens om te adopteren bleef en ruim twee jaar later, daags voor kerst in 2013, ontvingen we een brief waarin stond dat we naar China mochten afreizen voor een kindje. Het was vlak voor de verkiezingen en daarom een hele hectische tijd. Maar we besloten er gewoon voor te gaan en zaten zes weken voor de verkiezingen in het vliegtuig naar China. We wilden een kind een toekomst bieden die hij of zij anders niet zou hebben gehad.” Inmiddels is Yip zes jaar. Zijn broertje Jun is vijf.

In Maasbree sloot Sanders zich onder andere aan bij de initiatiefgroep. Dit werd daarna Dorpsoverleg Maasbree. “Het stoorde mij dat de gemeenten niet echt leken te luisteren naar haar inwoners”, aldus Sanders. “Ze hadden ideeën genoeg, maar die werden niet opgepakt. Daar wilde ik iets aan doen. Ik besloot: stop ermee of ga meedoen. Ik koos voor het laatste en meldde me aan bij de VVD. Voor mij de enige partij die niet alleen luistert, maar echt iets voor mensen doet.”

Zijn achtergrond in het bedrijfsleven en ervaring bij de dorpsinitiatiefgroep kwamen Sanders naar eigen zeggen goed van pas. “Het zakelijke aspect begreep ik. Ik werkte toen al jaren als projectleider bij Meldon Plastics in Bergen. Ook wist ik de beweegredenen van inwoners van de gemeente. Ik had er deel van uitgemaakt en was zelf tegen dingen aangelopen die ik anders wilde zien.” Gevoelsmatig paste de VVD daar het beste bij. “Ik ben een liberaal, een democraat en geloof in de kracht van mensen. Mensen kennen mij als een direct persoon. Ik zeg waar het op staat en draai niet om dingen heen. Ook probeer ik transparant te zijn en hecht ik veel waarde aan beloftes nakomen. Je moet als volksvertegenwoordiger natuurlijk betrouwbaar zijn.”

In januari 2010 ging Sanders aan de slag als gemeenteraadslid in de toen nieuwe gemeente Peel en Maas. De toenmalige wethouder Geert Segers stapte in november 2012, na bijna drie jaar, op. Sanders zegde zijn vaste baan op en nam de fulltime wethouders­functie van hem over. Tot de ­verkiezingen in 2014 werkte Sanders als wethouder, waarna hij aan zijn tweede periode begon.

Eén ding weet de wethouder zeker: hij wil na de verkiezingen in maart terugkomen als wethouder. “Mijn werk is nog niet klaar. Er zijn genoeg dingen die anders moeten. De gemeente houdt de komende jaren behoorlijk wat geld over en dat moet terug naar de inwoners. Door nu de bouw van meer huurwoningen toe te staan moet er meer dynamiek komen in de woningmarkt. Ik wil de gemeente als organisatie ook dichter bij de mensen brengen, meer doen voor het buitengebied met bijvoorbeeld snel internet. Ook moeten we de gemeente sneller energieneutraal maken.” Praktisch denken is één van de speerpunten van Sanders. “Constant blijven debatteren heeft geen zin. Je moet in oplossingen denken en de handen uit de mouwen steken.”

Voor de komende verkiezingen hoopt de Maasbreenaar vanzelfsprekend op meer zetels dan de vier die de VVD nu heeft. “We hebben een mooie kandidatenlijst, met veel jonge mensen en ook veel vrouwen, kwalitatief goed en betrokken. De gemeenteraad moet minder grijze haren krijgen en meer een afspiegeling worden van de samenleving.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie