Gedeputeerde opent logies­gebouw Maasbree

4-4-2018 door: Redactie
Gedeputeerde van provincie Limburg Ger Koopmans heeft op woensdag 28 maart het nieuwe logiesgebouw van Work and Stay in Maasbree geopend. Het gebouw waar voornamelijk arbeidsmigranten gehuisvest gaan worden, ligt naast recreatiepark BreeBronne. Het logiesgebouw biedt plaats aan tweehonderd arbeidsmigranten.
maskTop
Gedeputeerde opent logies­gebouw Maasbree
maskBottom

“Noord-Limburg heeft te maken met een sterke economische groei door het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid op Greenport Venlo, zoals distributiecentra”, schrijft Work and Stay in een bericht. “Het aanbod van huisvesting voor buitenlandse werknemers was al enige jaren schaars. Tegenwoordig wordt uitgegaan van een acuut tekort aan huisvesting van minimaal duizend bedden. Met de aanhoudende groei van Greenport Venlo en de economie als geheel, loopt dit tekort aan bedden snel op. Dit beperkt de ontwikkelingen in de regio. In oktober 2017 koos Inditex, moederbedrijf van modeketen Zara, voor Lelystad omdat er onvoldoende handjes zouden zijn in Noord-Limburg.”

Acuut tekort aan huisvesting bedden

Provincie Limburg en de samenwerkende gemeenten van Noord-Limburg signaleren het tekort aan overnachtingsplekken voor arbeids­migranten en zoeken naar maatschappelijk verantwoorde oplossingen, schrijft Work and Stay. “Wethouder Paul Sanders, voorzitter van de taskforce die de kwestie voor de Noord-Limburgse gemeenten oppakt, onderschreef de noodzaak in zijn ­toespraak en riep de regiogemeenten op om initiatieven te steunen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie