Logo Beringentreffen 2019 onthuld

16-11-2017 door: Redactie
Voor de vierde keer mag het Nederlandse Beringe het internationale verbroederingsfeest 5xBeringen organiseren. Voorzitter Frank Kessels en burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo onthulden woensdag 16 november het officiële logo van het feest, dat in juli 2019 plaatsvindt.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Het logo dat werd gepresenteerd, is gebaseerd op het officiële, internationale logo van het treffen, vertelt Frank Kessels. Hij is voorzitter van de Stichting 5xBeringen NL en zit sinds 1980 in het bestuur. “Het is de vijfhoek, die staat voor alle vijf Europese landen die aan het treffen meedoen, maar dan op zijn kop. Daaromheen de vlaggen van alle deelnemende landen en natuurlijk de vijftig omdat het treffen in 2019 vijftig jaar bestaat.”

5xBeringen is een driejaarlijks treffen tussen zeven Europese dorpen die allemaal de naam Beringe dragen, maar soms net iets anders geschreven worden. Het verbroederingsfeest, zoals het ook wel omschreven wordt, vindt sinds 1969 plaats. Van oorsprong waren het vijf dorpen met de naam Beringe, Behringen of Beringen uit vijf landen: Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, Nederland en België. Na de val van de muur in Duitsland kwamen daar echter twee dorpen met diezelfde naam bij, waardoor het aantal teams op zeven kwam. De naam bleef, omdat er nog steeds vijf landen aan het treffen meedoen. Het Nederlandse Beringe organiseerde het evenement voor het laatst in 1998.

De organisatie in Beringe vroeg burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo of zij het evenement zou willen steunen door de taak van Beschermvrouwe op zich te nemen. “We willen tijdens het treffen ons Beringe op de kaart zetten”, aldus Kessels. “Daarom zochten we iemand die ons daarbij zou willen helpen. We zijn dan ook erg blij dat de burgemeester spontaan ja zei en dit wilde doen.” Delissen-van Tongerlo nam daarom tijdens de onthulling een oorkonde in ontvangst van Kessels. “Ik ben trots op het feit dat ik gevraagd ben als beschermvrouwe. We gaan er een mooi evenement van maken samen. Nu gaat het allemaal echt gebeuren, dus in Beringe kan niemand er meer onderuit.”

De opzet van het treffen is elke editie hetzelfde, maar wordt per organisatie op een eigen manier ingevuld, aldus Kessels. “Op vrijdag worden alle gasten ontvangen en spelen we een kennismakingsspel. De zaterdag is gereserveerd voor het vijfkamp ‘Spel zonder grenzen’ en het feest, waarna op zondag de prijsuitreiking en de afsluiting is. In grote lijnen is het treffen dus hetzelfde. Maar de details van hoe ons spel eruit gaat zien, maken we nog niet bekend.”
Kessels hoopt op genoeg samenwerking vanuit het dorp in aanloop naar het treffen in 2019. “We verwachten zo’n vijfhonderd gasten uit het buitenland, die we onder willen brengen in gastgezinnen. Met hulp van alle werkgroepen van de stichting én een handje vanuit het dorp, hopen we er een mooi evenement van te kunnen maken. De eerste plannen zijn alvast gemaakt. Het is ons in 1998 gelukt, dus ook dit keer gaan we er helemaal voor.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie