De toekomstige Maas­boule­vard van Kessel

18-5-2017 door: Redactie
De loswal aan de Maas in Kessel kan flink worden opgeknapt. Er is budget beschikbaar en het Dorpsoverleg Kessel (DOK) wil graag aan de slag. Maar dan moeten inwoners van het Maasdorp wel met ideeën komen. “Een kabelbaan naar Reuver, een eigen strand, winkels of waterrecreatie. Geen idee is te gek”, aldus het DOK.
maskTop
De toekomstige Maas­boule­vard van Kessel
maskBottom

Op de korte termijn wil het dorpsoverleg een top vijf met ideeën samenstellen. “We willen van de Kesselnaren horen wat zij aan de maasboulevard zouden willen zien”, vertelt Gerald Driessen, voorzitter van het DOK. Samen met projectleider van het overleg Gabor Kovacs heeft Gerald het ’loswalproject’ opgepakt. Er zijn door illustrator Jos van den Munckhof schetsen gemaakt van hoe het eruit kan komen te zien.

“De mogelijkheden zijn onder andere picknicktafels en zitbanken plaatsen, een strand creëren, een kabelbaan naar Reuver maken, grote trappen realiseren om op te zitten, een vishoek of winkels creëren, een demontabele kiosk of hut bouwen en misschien wel een zwemgedeelte inrichten”, aldus Gabor. “Dit zijn echter maar ideeën. Misschien hebben de Kesselnaren wel veel leukere opties. Niets is te gek. Aan alle inwoners en ondernemers willen wij daarom vragen: hoe moet de maasboulevard eruit gaan zien?” Om de kade, ook wel loswal genoemd, in Kessel op te knappen, kan het Dorpsoverleg Kessel aanspraak maken op drie potjes. Vanuit de voormalige gemeente Kessel heeft het dorp nog een geldbedrag ter beschikking om de loswal op te knappen. “Daarnaast kunnen we misschien een beroep doen op het actief waterrecreatiefonds van het Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL) van de Provincie Limburg. Ook is gemeente Peel en Maas mogelijk bereid nog een duit in het zakje te doen, mits het goede plannen zijn en draagkracht heeft. In totaal kan het om een behoorlijk bedrag gaan, afhankelijk van ­hoeveel de gemeente, bevolking en ondernemers bij willen dragen en de provincie ter beschikking heeft. “Maar dan moeten we wel vaart maken”, aldus Gerald. “We hebben geen twee jaar de tijd om erover na te denken, want dan is het potje van de provincie misschien wel leeg.” Wie mee wil denken over de maasboulevard of van ideeën wil wisselen, kan tijdens Belaef Kessel op zondag 21 mei bij DOK, Gerald en Gabor, terecht. De heren staan dan vanaf 11.00 uur met een stand in de zusterkap van Kasteel De Keverberg.

(Illustratie: Jos van den Munckhof)

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie