Maasbree wil dorpsplein verfraaien

25-1-2018 door: Redactie
De poll die Dorpsoverleg Maasbree dinsdag 9 januari op haar Facebook-pagina plaatste, heeft 636 stemmen opgebracht. De meerderheid verkoos verfraaiing boven het Kennedyplein laten zoals het is. Maandag 29 januari gaat het dorpsoverleg in gesprek met gemeente Peel en Maas over het vervolg.
maskTop
Maasbree wil dorpsplein verfraaien
maskBottom

Dorpsoverleg Maasbree zette alle ideeën voor de verfraaiing van het dorpsplein op een rij en liet Drissen Design een ontwerp maken. In dat plan wordt het plein volgens het overleg aantrekkelijker door meer groen, minder parkeerplaatsen, twee waterpartijen waar kinderen kunnen spelen en is alles demontabel zodat de kermis en Ossefeesten er plaats kunnen blijven vinden.

Omdat het overleg zeker wilde weten dat er onder Maasbreenaren draagvlak is voor de ontwerpen, besloot zij een poll in het leven te roepen. Via Facebook en op papier konden inwoners hun stem uitbrengen op de vraag: verfraaien of niks veranderen? Online gaf 89 procent aan voor verfraaiing te zijn; 11 procent gaf aan dat er niks hoeft te veranderen. In de reacties werden daarbij opmerkingen geplaatst die gaan over gevaarlijke verkeerssituaties voor kinderen door het ontbreken van een zebrapad en irritatie over de vele auto’s die op het plein parkeren. Of Dorpsoverleg Maasbree die suggesties meeneemt, is nog niet bekend. Op maandag 29 januari gaat het dorpsoverleg met gemeente Peel en Maas in gesprek over het vervolg van dit plan.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie