‘Mensen inlichten over Meijel is ook Peelgeluk'

24-8-2017 door: Redactie
Ardie is één van de zeven kartrekkers van het Meijelse Peelgeluk. Het initiatief kreeg bijna twee jaar geleden voet aan de grond dankzij een grote crowdfundingsactie. Om het doel van de organisatie te realiseren, telt Peelgeluk onder meer 37 vrijwilligers. Irma Snijders (71), al jarenlang een bekende van Ardie, is er één van.
maskTop
‘Mensen inlichten over Meijel is ook Peelgeluk'
maskBottom

Van november 2015 tot half januari 2016 werd een crowdfundingscampagne gehouden om geld op te halen voor het promotieplan van Peelgeluk. Dankzij bijdragen van ondernemers en inwoners kon het plan van start gaan en vergroot Peelgeluk al bijna twee jaar de levendigheid en gezelligheid in Meijel. Dit wordt onder meer gedaan door verschillende activiteiten te organiseren. Op dit moment zijn er 137 donateurs, zeven kartrekkers, drie stakeholders, 77 ondernemers, 499 peelburgers en 37 vrijwilligers die zich inzetten voor Meijel.

Eén van de 37 vrijwilligers, is de Meijelse Irma Snijders. Hoewel ze Ardie daar wel eens treft, gaat hun eerste ontmoeting veel verder terug in de tijd. “Ik ken Ardie al heel erg lang”, vertelt ze. “Ze kwam ook altijd bij de motorclub in Meijel en daar hebben we vaak samengewerkt. En nu tref ik haar weer bij bijeenkomsten van Peelgeluk.”

Volgens Irma is Peelgeluk veel meer dan alleen maar Meijel op de kaart zetten. “Met peelgeluk laten we de dingen in Meijel zien die leuk zijn om te doen”, legt ze uit. “Maar we proberen ook een bepaald gevoel over te brengen. We proberen mensen buiten Meijel te laten voelen waar we zo trots op zijn en waarom we hier zo gelukkig zijn. Iedereen die zich aangesloten heeft bij Peelgeluk wil dat overbrengen naar anderen. Zo was ik laatst met een vriendin picknicken in de Peel en toen kwamen er fietsers voorbij die aan ons vroegen waar ze het beste konden fietsen. Ik heb toen alle leuke plekjes verteld. Niet alleen het lunchen op een prachtige plek in Meijel is voor mij Peelgeluk, maar ook het feit dat ik mensen kan inlichten over ons dorp is voor mij Peelgeluk. Heerlijk.”

Het idee om vrijwilliger te worden voor Peelgeluk kreeg Irma nadat ze meegedaan had aan De Méélse Revue. “Dit was een voorstelling over hoe het vroeger in Meijel was”, laat ze weten. “Ondanks dat ik maar een klein rolletje had, heb ik er enorm van genoten. Dat komt puur door het feit dat we via de revue naar buiten konden brengen waar Meijel trots op is. Ook omdat ik gepensioneerd ben en ik graag iets wil doen voor de samenleving, besloot ik om me aan te sluiten bij Peelgeluk. Inmiddels heb ik tijdens de opening geholpen met het maken van de Peelburger en sta ik af en toe bij het Peelpunt bij de kerk in Meijel. Ik heb er heel veel plezier in en ik vind het erg leuk om mijn enthousiasme over te brengen naar andere mensen. Zelfs als er maar twee of drie mensen langs zijn geweest bij het Peelpunt, dan heb ik al een fantastische dag gehad.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie