Damesjoekskapel opent deur voor mannen

9-5-2018 door: Redactie
Damesjoekskapel Mingelmoos uit Beringe bestaat al 30 jaar volledig uit vrouwen. Omdat de vereniging ook in de toekomst verzekerd wil zijn van frisse inbreng, zijn mannen voortaan ook welkom om zitting te nemen in de muziekkapel.

Mingelmoos speelt vaak tijdens evenementen in de regio. Vooral rond de carnavalsperiode zijn de dames druk met spelen in de verschillende zalen en op buitenpodia. Maar ook bij de vierdaagse en andere festiviteiten in Peel en Maas werd regelmatig een optreden verzorgd.

De naam Mingelmoos deed volgens de muziekgroep al eer aan de leden, maar toch is besloten nog meer een echte mengelmoes te creëren door het toelaten van mannen. “Om ook de komende 30 jaar verzekerd te zijn van een frisse inbreng, zoekt Mingelmoos versterking van vrouwen en, voor het eerst in de 30-jarige geschiedenis, ook mannen”, laat de vereniging weten. “We zijn een enthousiaste groep en we willen daar graag mee doorgaan en het is daarvoor van groot belang dat wij nieuwe leden krijgen. Daarom zetten we het alleen-dames-karakter aan de kant en zijn ook mannen welkom.”

De kapel zoekt vooral mensen die trompet, tuba, schuiftrombone, saxofoon of slagwerk spelen. Het repertoire van de nu nog damesgroep bestaat uit carnavalsmuziek en golden oldies. Mingelmoos is gevestigd en oefent in Beringe, maar volgens de kapel zijn mensen uit heel Peel en Maas welkom om een repetitie te bezoeken. Die repetities vinden iedere donderdagavond plaats in gemeenschapshuis De Wieksjlaag in Beringe en duren van 20.30 tot 22.00 uur. De repetities staan onder leiding van Antoine van Buggenum.

Geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen bij een repetitie of contact opnemen met de joekskapel. Dat kan door een mail te sturen naar Sjaan van Horen via svhoren@t-mobilethuis.nl of door te bellen naar 06 46 37 22 81.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie