Muizen keuren

2-11-2017 door: Redactie
De kas van Plantencentrum Wim Hendriks in Kessel, die normaal gevuld is met planten, was zaterdag 28 oktober voor even het thuis van konijnen, cavia’s, kleine knaagdieren, grote hoenders, siervogels, sierduiven, watervogels en serama-kippen. Kleindierenvereniging De Eendracht uit Venlo vierde haar 80-jarig bestaan met een open tentoonstelling.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Kinderen knuffelden er op los met de konijnen en kuikentjes, terwijl tussen de rijen met kleindieren door er ook beestjes werden gekeurd door keurmeesters. Zo ook een aantal gefokte muizen (zie foto) die gekeurd werden op grootte, kleur, vorm en conditie. Als het beestje voldeed aan de eisen, kreeg het een predicaat en punten toegewezen.

Er werden onder meer prijzen uitgereikt aan het fraaiste konijn, fraaiste kleine knager, grote hoen, kwartel en sierduif. Onder de prijswinnaars waren ook kleindiereigenaren uit Peel en Maas. De heer Van Bree uit Meijel won een prijs voor de ‘fraaiste grote hoen’. Chantal en Erik uit Baarlo mochten de prijs voor fraaiste dwerghoen in ontvangst nemen. De uit Grashoek afkomstige J. van Rijs had de fraaiste oorspronkelijke watervogel en T. Eumelen uit Baarlo kreeg een onderscheiding voor de fraaiste sierduif. Gerrit Claassen uit Baarlo ontving maar liefst drie prijzen voor zijn kwartel, siervogel en konijn.

Naast echte beestjes bekijken, konden de bezoekers ook naar neppe beestjes kijken die uit de schilderskwast van kunstenaar Cor Hendrikx kwamen. Hij verzorgde een demonstratie van dierschilderingen op steigerhout.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie