Negende concours in Kessel verreden

2-8-2017 door: Redactie
Op het terrein van Stal Hendrix in Kessel vond van woensdag 26 tot en met zaterdag 29 juli het evenement Jumping Peel en Maas plaats. Het concours werd voor de negende keer gehouden en trok vele bezoekers en professionele ruiters uit binnen- en buitenland.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

De eerste zege van Jumping Peel en Maas werd op naam gezet door Rob Heijligers met Fahrenheit. Met Goanita Hx nam Oda Charlotte Lyngvaer de derde plek voor haar rekening voor Stal Hendrix. Ruiter Emile Tacken won op de eerste dag van het concours de Accon AVM Prijs met zijn paard Waterstone. Hij finishte 0,15 seconden sneller dan Tim Hendrix met Jewel LVP. Jack Ansems won de Horse Service International Prijs met Delia B en klopte Piet Raijmakers jr. zijn tijd met elfhonderdste seconden.

Op de tweede dag van het concours namen twee ruiters van de Maasbreese stal Joppen de leiding. Loewie Joppen werd met Bianca eerste en was een halve seconde sneller dan Johan Klein Zieverink, die tweede werd.

Op vrijdag, dag drie, werd Kevin Jochems van Stal Thijssen eerste met Alcazar Sitte. Het team Herefords Slagerij was het eerste team dat de competitie op Jumping Peel en Maas won. Tom en Mark Martens schreven de eerste plek op hun naam. Team Stal Yves Houtackers, met ruiters Tim Hendrix en Philippe Houtackers, werden tweede.

De Grote Prijs van het concours, die op zondag werd gereden, was voor de Duitse Christopher Kläsener die voor een Swolgense stal uitkwam. Teddy van de Rijt werd met Itcho van ’t Ruytershof tweede en daarmee de beste Nederlander. Monique van den Broek en haar paard Air Nike Z waren in uitstekende vorm. Daarmee nam ze op de laatste dag de Ton Hendrix Memorial wisselbokaal mee naar huis.

(Foto’s: via Jumping Peel en Maas)

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie